Na het bevrijdende eindsignaal was het tijd om feest te vieren met begeleiders Marnix Lubbertsen en Richard van Beek.
Na het bevrijdende eindsignaal was het tijd om feest te vieren met begeleiders Marnix Lubbertsen en Richard van Beek. (Foto: Heidi Bos-van Wyk)

SDC jongens onder 14 zijn kampioen

  Sport

PUTTEN - Afgelopen zaterdag is het eerste team onder 14 jaar van voetbalvereniging SDC kampioen geworden in de hoofdklasse. Na een spannende wedstrijd lukte het de Puttense voetballers om 5 minuten voor tijd de beslissende goal te scoren.

Om kampioen te kunnen worden moesten de Puttenaren, getraind door Mike Helsdingen en Rick Vermey, minimaal gelijk spelen of winnen om de nummer 2 Stroe voor te blijven. Het leek alsof SDC zich in de eerste helft niet goed onder die druk uit kon voetballen. Combinatievoetbal strandde meestal na 3 of 4 passes vooral omdat de ruimtes om te voetballen klein gehouden werden. De Drontenaren verdedigden fel en probeerden de Puttenaren snel vast te zetten waardoor met name de eerste helft zich vooral op het middenveld afspeelde. In de 20ste minuut van de eerste helft kon de keeper van Dronten ternauwernood het schot van Thijs van de Kamp pareren. Naarmate de eerste helft vorderde drongen de Drontenaren meer aan gevolgd door een vrije trap voor ASV in de 30ste minuut. De sterk keepende Marck-Anthony Bos gooide lijf en leden in de strijd om de aanvaller van ASV Dronten het scoren te beletten. Na de botsing konden beide spelers gelukkig weer verder spelen. Het lukte SDC niet goed om de ruimtes te benutten maar die keren dat het lukte om de vrije Kevin Koopman op de rechterflank aan te spelen was er onmiddellijk veel gevaar. Het laatste deel van de eerste helft kreeg SDC het moeilijk en moesten Jurre van Til en Koen van der Heide verdedigend flink aan de bak.

In de tweede helft zette de Puttense club een tandje bij. Aron van Batenburg had tot taak gekregen om de sterkste speler van ASC te neutraliseren. Naast goede verdedigende acties lukte het hem om ook in de opbouw goede passes af te leveren waardoor Kevin Koopman gelanceerd kon worden. In de 7e minuut van de tweede helft zette Thijs van de Kamp de verdediging op het verkeerde been en schoot vervolgens rakelings naast. Een rare sterk draaiende klutsbal werd niet geheel goed gepareerd door keeper Marck-Anthony Bos waardoor de bal over de lijn leek te gaan maar de Puttense keeper bal alsnog klemvast greep. De strak leidende scheidsrechter Dirk Aalten kon vanuit zijn positie niet zien of de bal over de lijn was gegaan en kon dus geen doelpunt toekennen. In de 18e minuut was Kevin Koopman opnieuw gevaarlijk over rechts en leverde hij een prachtige pass af op Thijs van de Kamp die de onderkant van de lat raakte. Ook dit keer was het zonder VAR technologie niet te beoordelen of het een goal was. In de 28e minuut ging de vrije trap van ASV net over de Puttense goal. Vijf minuten voor tijd brak Fabian Bongers de ban en scoorde hij de bevrijdende goal voor SDC na opnieuw een voorzet van Kevin Koopman. De Drontenaren kwamen daarna een paar keer gevaarlijk voor de Puttense goal zonder te kunnen scoren. Twee minuten voor tijd leverde Kevin Koopman opnieuw een goede voorzet af waarna Luuk Gooijer net niet binnen kon tikken.

Meer berichten