Puttense schakers winnen van oude rivaal Bennekom

  Sport

PUTTEN - Na de zure nederlaag 3 weken geleden tegen Stijdt met Beleid uit Nijmegen speelden de schakers zaterdag thuis tegen oude rivaal Bennekom. Daar werd in het verleden menig robbertje mee uitgevochten en meestal delfden we het onderspit. Maar deze keer hielden we na een meer dan 4,5 uur durende wedstrijd en harde strijd de punten thuis.

Mark Kortrijk had een half jaar niet geschaakt en was wat roestig. In een Franse partij kreeg hij een offer van een toren voor een paard om de oren. Hij verdedigde eerst nog goed, maar toen hij zijn tegenstander de kans gaf zijn lopers er bij te betrekken was het snel gedaan. Dat betekende 1-2 achter, want Ron Flohr en Olger van Dijk speelden snelle remises, waarbij het opvallend was dat de partij tussen Olger en Martijn Pauw precies identiek was aan de partij tussen Ewoud en Martijn van jaren geleden. Robin van Ee sloeg een aanval van Eddy de Beule af en wikkelde af naar een gunstig eindspel dat hij met een promotietruc besliste: 2-2. Aan bord 1 offerde Kevin van Brummelen een pion tegen talent Rembrandt Bruil en Ewoud ’t Jong op bord 2 kreeg een pion van Martijn Bakker. Zowel Kevin als Martijn slaagden er niet in hun gelijk te bewijzen en verloren: 3-3. Rogier Dijk hield in een enerverende partij kopman Hotze Hofstra op remise en dus kwam het aan op de partij van Olger van Donk. Hij had de hele partij het initiatief en wikkelde af naar een toreneindspel met 3 vrijpionnen voor hem tegen 2 vrijpionnen voor Benno van der Veen. De pionnen van Olger liepen harder en zo haalden we in deze competitie waar veel teams aan elkaar gewaagd lijken, 2 belangrijke winstpunten.

Het tweede team van PSV DoDO dat in goede samenwerking met Barneveld nu ook in de landelijke competitie speelt haalde tegen Winterswijk 3 een mooie 5,5-2,5 overwinning. Op 3 november is de volgende ronde en spelen beide Puttense teams om 13.00 opnieuw thuis in het Denksportcentrum aan de Jacob Catsstraat.

Meer berichten