Jazzdansers Orion
Jazzdansers Orion (Foto: eigen foto)

Jazzdansers van Orion in de prijzen bij wedstrijd in Harderwijk

  Sport

PUTTEN - Op zaterdag 3 februari deden er acht dansgroepen van Orion mee aan de regionale oefenwedstrijd in sporthal de Sypel in Harderwijk. Deze dag stond in het teken van het "oefenen" voor de voorronde op 7 en 14 april waarin de groepen zich kunnen selecteren voor het NK in juni in AHOY.

In de ochtend mochten de C t/m 16 jaar o.l.v. Chanien het startsein voor Orion geven. De groep moest het opnemen tegen maar liefst 10 andere groepen. Met een goede zesde plek mogen de meiden trots zijn! De D16 jaar en ouder o.l.v. Floor danste zichzelf met een keurige uitvoering naar een mooie tweede plek. Zij wisten hiermee één sterke tegenstander achter zich te laten.

In de middag arriveerde een nieuwe ploeg met enthousiaste Oriondansers.

De meisjes van de D t/m 9 o.l.v. Anne en Floor dansten de sterren van de hemel en behaalden hiermee een fantastische eerste plek. Extra leuk voor deze meiden, want met deze prestatie zijn zij verzekerd van een plek op het NK voor niveau D op 14 april in Dordrecht.

De C20 jaar en ouder o.l.v. Esther en Floor moest het opnemen tegen drie sterke tegenstanders. De mooie uitvoering van de dans werd beloond met de tweede plek.

De meisjes uit C t/m 13 o.l.v. Mariska straalden in hun nieuwe pakjes, strak ingevlochten haren en vrolijke haarband. Met deze fantastische uitvoering van hun dans wisten zij de eerste plek te behalen.

De B t/m 16 jaar o.l.v. van Anne zette een strak optreden neer en wist hiermee de tweede plek te behalen met goede punten.

De B20 jaar en ouder o.l.v. Anne-Will sprong een gat in de lucht toen bekend werd dat zij de eerste plek hadden behaald. Hiermee wisten zij vier tegenstanders achter zich te laten.

De A 20 jaar en ouder o.l.v. Mariska en Daniel wist de jury te imponeren met hun prachtige dans. Met maar liefst 17.10 punten behaalde de groep de hoogste dagscore.

Kortom weer een zeer succesvolle en geslaagde voor Orion! De dansers en leidsters mogen weer enorm trots zijn op zichzelf! Op naar de voorronde!

Meer berichten