Foto:

Column; Van de weg

  Column

We gaan het deze keer hebben over de wegen in het buitengebied van Putten. Dit zijn de wegen waar de Puttense burgers en buitenlui rijden als ze naar huis of elders gaan. Willen we het buitengebied LEEFBAAR houden, dan moeten de wegen in orde gehouden worden.

We constateren hier en daar wel wat anders. Verkeersgebruikers moeten soms uit de gaten in de berm van de weg zien te komen. Het gaat meestal gelukkig goed, maar soms ook fout. Dan schiet men de weg over, rakelings langs een fietser, in de heg of een hek of het kost een nieuwe band. Of een fietser valt voor een auto.

Af en toe komen de mannen van gemeentewerken gebroken puin in deze gaten doen. Maar dat wordt er bij de eerstvolgende regenbui weer uitgereden. Maar zo blijven deze mannen toch aan het werk en je denkt er verder maar niet over na. Waarom worden er geen grasbetonstenen van 50 centimeter naast de weg gelegd? Dan is het probleem voor langere tijd opgelost. Een eenmalige uitgave en veel veiliger! Maar er is meer: sommige burgers laten hun heggen de berm, maar ook de weg opgroeien. Burgers eigenen zich zelf de bermen toe door stenen, paaltjes e.d. te plaatsen langs de zijkant van de weg. Als een fietser of brommer moeten uitwijken dan vlieg je bovenop zo'n steen of paaltje. Zijn deze bermen van de bewoners óf van de gemeenschap om ze te gebruiken als men uit moet wijken? In deze en dergelijke situaties ontstaan gevaarlijke situaties met personen, vrachtwagens, fietsers en brommers. Wat mij betreft gaat de gemeente hiertegen optreden anders is het hek van de dam. Als iedereen doet wat hij/zij goed vindt, en de overheid treedt hier niet tegen op, dan kunnen we de overheid beter naar huis sturen en alle regels en verordeningen in de prullenbak gooien. Dat kan niet de bedoeling zijn.

Iedere week vertelt een Puttense politicus in deze column wat hem of haar bezighoudt. Deze week is het de beurt aan Evert van Rijn, commissielid van de SGP. Reageren? Stuur een e-mail naar redactie.pwb@persgroep.nl.

Meer berichten