Foto: A. Westphal-Kreeftmeijer

Burgemeester Lambooij nuttigt zijn ontbijt met leerlingen van De Wegwijzer

PUTTEN - Eenendertig leerlingen uit groep 5 van de christelijke basisschool De Wegwijzer hebben vanmorgen (donderdag 7 november ontbeten met burgemeester Lambooij van Putten. Het ontbijt vindt plaats in het kader van de week van het Nationaal Schoolontbijt.

Het ontbijt vond plaats in het bedrijfsrestaurant van het vernieuwde gemeentehuis. Aan meester Bert werd een cheque van 100 euro overhandigd voor de stichting Het Vergeten Kind.

Doel van het Nationaal Schoolontbijt is om aandacht te schenken aan het belang van een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat kinderen niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement wordt ondersteund door Jongeren op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting, de Nederlandse Coeliakie Vereniging en de Gezonde School.

Putten doet voor eerst mee aan het Burgemeestersontbijt dat al 17 jaar bestaat. "Als gemeente zijn wij verantwoordelijk voor de jeugdzorg en hebben wij belangrijke taken op het terrein van de volksgezondheid. Beide aspecten komen mooi samen in dit evenement. Vandaar dat wij besloten hebben om ons bij de initiatief aan te sluiten", aldus burgemeester Lambooij.

Meer berichten