Team Kasteel De Vanenburg proost op mooie prestatie
Team Kasteel De Vanenburg proost op mooie prestatie (Foto: Gerlies Schuit - van de Ridder)

Culinaire waardering voor Kasteel De Vanenburg

PUTTEN – Puttenaren hoeven niet ver van huis om een culinair toprestaurant te bezoeken. Het restaurant van Kasteel De Vanenburg is als ‘nieuw’ restaurant opgenomen in de Lekker500, de onafhankelijke restaurantgids die jaarlijks de 500 beste restaurants van Nederland presenteert. “Het restaurant met een karakteristiek glas-in-lood plafond en het uitzicht op de uiterst verzorgde kasteeltuinen is werkelijk fenomenaal,” oordelen de inspecteurs van Lekker500. “De presentaties zijn verzorgd en als gast voel je je zeer welkom.”

Het team van Kasteel De Vanenburg is heel blij met deze vermelding in de culinaire ranglijst. “In de keuken besteden we veel aandacht aan de gerechten,” vertelt chef-kok Richard Broersma. “Alles maken we vanaf de basis tot een verrassende en smakelijke creatie. De vermelding in Lekker500 was een grote verrassing!”
Aanvullend daarop vertelt Bernhard Baan, General Manager, vol trots: "Voor sommige collega’s kwam deze notering wellicht als een grote verrassing; anderzijds is dit ook een mooie – in mijn ogen zelfs gepaste – erkenning voor het feit dat hier dagelijks een topprestatie wordt geleverd, die door onze gasten zeer goed wordt gewaardeerd!”

Pluim voor de jonge bediening
Sinds 2014 heeft Kasteel De Vanenburg een a la carte restaurant, aan de achterzijde van het kasteel. “Mooi opgemaakte borden, onweerstaanbare smaken en een grenzeloze gastvrijheid,” vertelt Bernhard Baan over wat gasten kunnen verwachten in het restaurant. En dat gastvrijheid erg belangrijk is op het 17e-eeuwse landgoed, blijkt ook uit de recensie in de restaurantgids: “Pluim voor de jonge bediening die enthousiasme en betrokkenheid uitstraalt, waardoor we ons gast zeer welkom voelen,” vertelt de beoordelaar.

Toekomst
Nu het restaurant van Kasteel De Vanenburg deze mooie erkenning heeft gekregen, gaat er niet ineens veel veranderen, volgens Richard: “We blijven gewoon hetzelfde doen als we nu doen. Nu is het de kunst dit vol te houden, daar gaan we hard voor werken.” Aanvullend geeft Bernhard aan: “Dit is een enorme motivatie voor het gehele team van Kasteel De Vanenburg. Het geeft aan dat we op de juiste weg zijn en de goede balans hebben gevonden tussen culinair genieten op een hoog niveau enerzijds, en een huiselijke, toegankelijke beleving en bijbehorend prijsniveau anderzijds.” En, met een knipoog: “Uiteindelijk zijn alle inwoners van Putten winnaar; we hoeven dit prachtige dorp niet per se uit om bij 1 van de 500 beste restaurants van Nederland te eten!”

Onvergetelijke momenten
Kasteel De Vanenburg is een sfeervol hotel, restaurant, congrescentrum en een populaire trouwlocatie. De oneindige mogelijkheden en sfeer van het landgoed maken Kasteel De Vanenburg tot dé ontmoetingsplaats voor onvergetelijke momenten tijdens elk samenzijn. Voor kleine en grote gezelschappen worden stijlvolle bijeenkomsten verzorgd met culinaire hoogstandjes en persoonlijke aandacht.

Over Lekker500
Lekker500 is een objectieve en onafhankelijke restaurantgids met de 500 beste restaurants uit Nederland. Al 42 jaar waarderen zij onafhankelijk restaurants en brengen jaarlijks een magazine uit, deze ligt sinds 29 oktober in de winkel. De Top-100 van de culinaire ranglijst werd al eerder bekend gemaakt, waar restaurants uit de omgeving in staan opgenomen; ’t Nonnetje uit Harderwijk, Het Roode Koper uit Ermelo en Basiliek uit Harderwijk. De andere 400 restaurants in de ranglijst worden niet genummerd, maar krijgen een vermelding.

Meer berichten