Nieuw jeugdboek over de razzia in Putten met signeersessie

PUTTEN - Anita Kramer presenteert op dinsdag 1 oktober haar nieuwe boek over de razzia. Deze presentatie zal gehouden worden in de Aker en begint om 15.30 uur. Aansluitend aan deze bijeenkomst zal om 18.00 uuur de stille tocht plaatsvinden.

Op vrijdag 4 oktober komt Anita signeren bij Het Boekpunt. Zij zal aanwezig zijn van 14.30uur tot 16.30uur.

Anita Kramer is 34 jaar, getrouwd en woont op Urk. Samen met haar man hebben zij twee (pleeg) dochters. Toen zij op de lagere school zat, is ze al begonnen met schrijven. De wens om ooit schrijfster te worden was toen geboren. Toch heeft het nog wat jaren geduurd voordat ze daadwerkelijk een verhaal opstuurde naar de uitgeverij. Het begon met een kerstverhaal, toen is ze pas echt begonnen met schrijven en negen maanden later lag het boek Welcome twins in de boekhandel.

Anita had al enige tijd in gedachten om haar tweede boek te gaan schrijven over de razzia van Putten. Toen zij voor de tweede keer op vakantie was in Putten is het verhaal voor haar meer gaan leven doordat zij deel heeft genomen aan een rondleiding, en zo meer hoorde over de geschiedenis. Op een later moment heeft ze een interview gehouden met Evert de Graaf waarbij ze informatie heeft ontvangen om zich nog meer in deze geschiedenis te kunnen verdiepen. Ze kende Putten al uit haar jeugd, waarin ze ook al boeken las over het verhaal van de razzia. Later kwam ze tot de ontdekking dat er tegelijk met de Puttenaren ook twee Urkers (haar huidige woonplaats ) in kamp Amersfoort, kamp Neuengamme en in Ladelund waren. Dat gegeven heeft ze in haar verhaal verwerkt en zo was er dus ook een lijntje tussen Urk en Putten. Ook is haar vader een groot liefhebber van boeken die over de oorlog gaan. Bij haar thuis stonden er heel wat oorlogsboeken in de boekenkast, beneden en op de zolder. Tot haar verrassing vertelde haar jongere zus laatst dat ze ook van oorlogsboeken houdt, dus is ze niet de enige uit haar gezin die zo geïnteresseerd in verhalen over de oorlog.

Meer berichten