Foto:

Column; Geef ook starters een kans

Putten werkt hard aan het aantrekkelijker maken van het recreatiegebied. Fijn! Want wat goed is voor recreanten, is vaak ook goed voor u en mij. Wij kunnen toerist zijn in ons eigen dorp.

Onlangs heeft het college bedacht mogelijkheden te scheppen voor recreatieondernemers om hun parken te helpen revitaliseren. Of als ze hun park niet exploitabel kunnen krijgen, eventueel ermee te stoppen. Kerngedachte is dat als de ondernemer een beetje extra geld kan verdienen, deze de opbrengsten kan investeren in zijn park. Zo'n impuls kan zijn het leggen van een zonneweide, de mogelijkheid bieden aan ondernemers om te schakelen naar een vorm van zorg met dagopvang of het tijdelijk, legaal, verhuren van recreatieobjecten aan doelgroepen. Dat zijn bijvoorbeeld arbeidsmigranten, maar kunnen ook mensen in nood zijn, mooier gezegd: in between.

Mooie, goede plannen, maar voor de fractie van Wij Putten aanleiding om óók voor de starters op te komen. Daarom diende Wij Putten een amendement in, dat met brede steun werd aangenomen, om alle recreatieparken in Putten de mogelijkheid te bieden maximaal 10 procent van hun objecten tijdelijk te verhuren.

Stapt de gemeente Putten hiermee af van de koers van de Vitale Vakantieparken? Nee helemaal niet. Want de huurder moet wel voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo mag het tijdelijk wonen maar maximaal twee jaar, moet de huurder wel een tijdelijke vergunning krijgen van de gemeente en moet er sprake zijn van een maatschappelijke binding. We doen dit namelijk niet voor woningzoekenden uit Dordrecht of Kerkrade, maar voor onze eigen Puttense starters.

Iedere week vertelt een Puttense politicus in deze column wat hem of haar bezighoudt. Deze week is het de beurt aan Arap-John Tigchelaar, commissielid voor Wij Putten. Reageren? Stuur dan een e-mail naar redactie.pwb@persgroep.nl of laat een berichtje achter op www.puttensweekblad.nl.

Meer berichten