De Grote Clubactie: acht clubs doen mee in Putten

PUTTEN - Acht verenigingen uit Putten gaan vanaf 14 september loten verkopen via de landelijke Grote Clubactie 2019.

Verenigingen uit Putten rekenen op de steun van de Puttense bevolking tijdens deze actie. Vanaf 14 september nemen zij, net als ruim vijfduizend andere verenigingen, deel aan de Grote Clubactie en gaan clubleden op pad om loten te verkopen voor hun club. Dit doen ze niet zonder reden. Deze extra financiën zijn vaak hard nodig, voor bijvoorbeeld de aanschaf van nieuwe materialen of de organisatie van een activiteit.

Van elk verkocht lot (van 3 euro) gaat maar liefst 2,40 euro (tachtig procent) direct naar de clubkas. Dit geld wordt besteed aan uiteenlopende clubdoelen, zoals de aanschaf van nieuwe tenues of voor het opknappen van het clubhuis. Lotenverkoop gaat veelal via verkoopboekjes met eenmalige machtigingen. Voor alle verenigingen breidt de Grote Clubactie dit jaar uit met nieuwe verkoop- en communicatiemiddelen zoals het niet-thuiskaartje. Hierop staat een QR-code waarmee online loten gekocht kunnen worden. Online wordt steeds gebruiksvriendelijker, makkelijker en sneller. Hiermee spelen zij in op de huidige tijd: meer online, minder inzet van vrijwilligers en ontzorgen van het verenigingsleven.

Directeur van de Grote Clubactie Frank Molkenboer: 'We helpen de verenigingen bij hun actie om zoveel mogelijk loten te verkopen en zo het verenigingsleven in Nederland vitaal en financieel gezond te houden.'

Vrienden, familie en betrokkenen uit Putten ondersteunen direct met deze actie een club én zij maken kans op één van de 32.000 prijzen uit de Grote Clubactie loterij, waaronder de hoofdprijs van 100.000 euro.

Dit jaar doen in de gemeente Putten Gymnastiekvereniging Orion, judostichting Nijkerk eo, P.L.T.C. 'De Vale Ouwe', Puttense Volleybalvereniging O.M.S., Sportvereniging Rood-Wit 58, S.D.C. Putten (Sterk door Combinatie), Tennisvereniging Putten-het Laakhuisje en Zwem- en Poloclub Triton-Putten mee aan deze actie. Verenigingen halen met deze actie al snel een bedrag tussen de 1.000 euro en 15.000 euro op. 

Meer berichten