Foto: Millie

Column; Waar zijn we mee bezig?

Een te duur gemeentehuis, een centrumplan, grote rotondes in het bos. De euro's vliegen de deur uit.

En ondertussen wordt Wij Putten nog enthousiaster: "Voortaan moet er blauwe dieselolie getankt worden. Dat is dan wel 30 eurocent per liter duurder maar dat moet Putten er maar voor over hebben om duurzaam te worden."

Kortom, alle dienstvoertuigen moeten dadelijk aan de blauwe dieselolie en Wij Putten gaat hiervoor zorgen. Zij zijn er trots op dat ze nu al de volgende stap maken naar een duurzaam Putten. En wie gaat dit allemaal betalen? Juist, dezelfde burgers die opnieuw meer belasting moeten betalen, minder zorg krijgen en velen van hen wachten nog steeds op bouwen, bouwen, bouwen. Over dat laatste blijft het wel erg stil bij deze partijen die eerder hierover het hoogste woord hadden, toch?

En wat wil Gemeentebelangen? Die houdt vast aan haar eigen verkiezingsprogramma: het op korte termijn bouwen van betaalbare woningen, Putten wordt ook duurzaam maar loopt hier niet voor de troepen uit, de zorg wordt geboden aan hen die zorg nodig hebben. Bezuinigen hoeft in Putten echt niet als je met gezond verstand handelt naar wat echt nodig is in Putten. Ik vraag mij dan ook af, 'Waar zijn we in Putten mee bezig?'.

Het Puttens Weekblad is niet compleet zonder een column. Iedere week vertelt een Puttense politicus in deze column wat hem of haar bezighoudt.

Deze week is het de beurt aan Robin Hoogendijk, fractievoorzitter van Gemeentebelangen.

Als u op deze column wilt reageren, stuur dan een e-mail naar redactie.pwb@persgroep.nl of laat een berichtje achter op www.puttensweekblad.nl

Meer berichten