Organisten Andre van Vliet en Marco den Toom
Organisten Andre van Vliet en Marco den Toom (Foto: Eigen foto)

Slotconcert zomerserie in Oude Kerk Putten

Op woensdag 14 augustus wordt de zomerserie concerten in de Oude Kerk van Putten afgesloten met een prachtig kwartetconcert met twéé orgels en trompetten. De orgels zullen worden bespeeld door de bekende organisten André van Vliet en Marco den Toom. Eveneens verlenen de trompettisten Arjan & Edith Post hun medewerking. Het concert begint om 20.00 uur, de kerk is vanaf 19.30 uur geopend en de toegang is vrij.

André van Vliet (1969) begeleidde op 9-jarige leeftijd al de kerkdiensten in zijn woonplaats. Lessen volgde hij bij de bekende organist Herman van Vliet, die hem ook de liefde voor de met name Franse romantiek bijbracht. Op het Utrechts Conservatorium studeerde André bij Nico v.d. Hooven, Jan Welmers en Jan Raas, alwaar in 1991 het diploma werd behaald. André is als dirigent verbonden aan diverse koren en begeleidt wekelijks de erediensten in zijn woonplaats Polsbroek.

Marco den Toom (1978) studeerde orgel aan het Utrechts Conservatorium en bij Herman van Vliet, Charles de Wolff, Klaas Jan Mulder en Jacques van Oortmerssen. Al snel na zijn vakopleiding bouwde hij een carrière op als zelfstandig musicus. Zijn musiceren kenmerkt zich door een eigenzinnige maar vooral ook spontane aanpak. Naast zijn liefde voor het orgel - en zijn missie dit instrument te populariseren - heeft hij zich muzikaal weten te ontplooien tot een breed inzetbaar musicus. Het uitgeven van muziek doet hij met zijn eigen uitgeverij, Con Passione.

Arjan en Edith Post begonnen hun trompetstudie aan het conservatorium in Zwolle. Arjan heeft zijn studie afgemaakt in Amsterdam en Edith in Zwolle. Samen vormen zij een trompetduo dat veel concerten geeft met bekende organisten en pianisten. Eveneens geven ze samen leiding aan Promusic, een bedrijf dat bladmuziek voor koren uitgeeft, koorevenementen organiseert en musici regelt voor (koor)concerten.

Meer berichten