Reactie n.a.v. twee Column's Belastingverhoging hr. B. Klompenhouwer en CDA-er mw. G.v. Donkersgoed

Re. n.a.v. columns d.d. 24 -07-2019 in Puttens Weekblad van mw. G. van Donkersgoed en de hr. B. Klompenhouwer.

PUTTEN - Alarm bellen rinkelen! Alom in de gemeente Putten bij nieuwe besluit!

En om met een typisch rijmpje, haast een persiflage,  van A.M.G.Schmidt's te zeggen:

"Wie heeft dat grote ei gelegd", zei Hannekedoe de Haan, 

(rijmpje reeds uit 1950, tijd rond de wederopbouw)

Geachte heer en mevrouw,

Met vriendelijke dank en …

Wat goed dat er nog weldenkende mensen zijn met inzicht hoe geld al of niet óf anders dient te worden uitgegeven.

Heel goed dat u beiden in de krant van 24 -07- 2019 een column of reactie hierop heeft gegeven.

Want het huishoud potje van de Gemeente Putten, dat ooit trots was op zijn sluitende uitgaven/begroting en dat dus goed voor de burgers was,  heeft op dit moment zo maar ineens, floep, tovertrucje, een groot gat onderin met opvangbakje zoals ik begrijp. 

En dan dit onder het mom van: "We hebben in het verleden wel erg zuinig gedaan, dus nu kunnen we best wel even wat aan de burgers terug vragen, die kunnen er toch niks van zeggen, want zij waren al die 40 jaren best goedkoop uit. Dus wij staan als politieke partij na al die zuinige jaren wel in ons recht! 

Vraag: Zijn wij als burgers dus steeds met zo'n degelijk huishoudboekje voor de gek gehouden? Zelfs dus met gevolgen voor onze kwetsbare burgers?  

( lees " column: Arm en Rijk tegelijk", nog eens opnieuw met een ander gekozen  visie).  Ik vind die redenering persoonlijk, helemaal niet kloppen. En die hint van louter toeval er naast? Wat kan ik na het lezen van zo'n column dáár nou mee? 

Wel kon ik deze week dus even opgelucht ademhalen na het lezen van de columns van u beiden. Dank daarvoor. Heel terecht en goed geschreven! 

Maar wat nu? Want hoe kunnen huidige verantwoordelijken nu denken, dat met zo'n snelle beslissing, de toekomst financieel is veilig gesteld?

Blijkbaar zo merk ik nu, door "even zo genaamd grappig" een column te schrijven  over Wijnand en Gerrie van Putten, die het zo goed doen in deze tijd? 

Onze gemeente- verantwoordelijken dienen, zo kwam 't mij voor, toch juist nu a.u.b. écht alerter te zijn. 

Hoezo geen prestige project maar noodzaak omdat alles zo verouderd is?

( Denk u even terug aan die "handige tactiek" destijds bij de beslissing over ons gemeentehuis,  om "al vast  met de deel van de werkelijke nog komende uitgaven, de mensen over de streep trekken" om later weer verder te zien! ) 

Moeten wij het in Putten hiervan echt hebben?

Verder dacht ik hierdoor ook weer aan gemeentes die helaas hen hierin zijn voorgegaan. En dus achteraf merkten dat zij daarmee niet zichzelf maar de burgers op de blaren lieten zitten. Ik bedoel dan Gemeenten, die door verkeerd met geld van de burgers om te gaan t.b.v. prestige projecten.  

Gemeenten, die zeer royaal met grond, onteigeningen, gemeentehuizen, en andere sociale uitgaven hun plannen, te royaal en ook met te weinig echte, verantwoordelijke én sociaal verantwoordelijke visie, met de portemonnee zijn omgegaan. 

Dus dank voor uw columns: Het dubbeltje op z'n kant en Belasting verhoging!

Want inderdaad, in het bedrijfsleven of hopelijk ook bij familie/gezin/burger zouden alle alarm bellen gaan rinkelen. B.v. welke alternatieven hebben we? Hoeveel discipline is nodig en welke goodwill valt onder onze keuzen/verantwoordelijkheid alvorens een besluit te nemen?

Want, als ik mijn ogen en oren gebruik, kom ik al snel bij het volgende:

Hoeveel bedrijven, maar ook snel te noemen:

Hoeveel media programma's zijn er wel niet gewijd en druk bezig met het onderwerp: verkeerde geld uitgeven? Het is zelfs een verdienmodel geworden!!! 

Voor mij nu de vraag:

Welke mogelijkheden hebben onze Puttense burgers en andere gekozen partijen hierin nu nog? Want met echte discussie hoor- en wederhoor> zo is dit besluit als inwoner, niet op mij over gekomen. 

Tot slot:

Ik wens al degene die hierop vooruit kijken én denken, maar ook en vooral degenen die hiervoor voor moeten opdraaien, burgers, kwetsbare burgers, maar dus ook partijen die het dank zij dit besluit van Wijnand en Gerrie van Putten, het in de toekomst allemaal weer moeten zien op te lappen/recht te breien.   

M.v.g.

M. Bakker

inwoner van de gemeente Putten

d.d. 26-07-2019

Meer berichten