Organist Harm Hoeve
Organist Harm Hoeve (Foto: Eigen foto)

Orgelconcert Harm Hoeve in Oude Kerk Putten

Op woensdag 31 juli zal de organist Harm Hoeve een orgelconcert verzorgen in de Oude Kerk in Putten. Met een gevarieerd programma met zowel klassieke als populaire werken én uiteraard samenzang belooft het een mooie avond te worden. Het concert begint om 20.00 uur, de kerk is om 19.30 uur geopend en de toegang is vrij.

Harm Hoeve (1964) is een musicus die graag direct wil communiceren met zijn luisteraars en ze enthousiast wil maken voor de prachtige klanken van het orgel en haar muziek. Hij probeert de noten zo tot leven te wekken, dat de boodschap van de muziek op een aansprekende wijze overkomt. Zijn orgelspel kenmerkt zich door contrasten en dynamiek; "Enthousiast waar dat kan, ingetogen waar dat moet. Hij kan buitengewoon uitpakken, maar ook innemend spelen met slechts enkele registers."

Harm Hoeve (Rouveen, 4 december 1964) kreeg zijn opleiding aan de muziekschool en het conservatorium te Zwolle. Ook volgde hij de Zomeracademie in Haarlem. In 1989 won hij de eerste prijs op het Internationaal Albert Schweitzerfestival; een orgelconcours voor conservatoriumstudenten.

Als koordirigent is Harm Hoeve verbonden aan een viertal koren: mannenkoor Stereo uit Genemuiden, gemengd koor De Lofstem uit Rouveen, jong gemengd koor Immanuël op Urk en het Groot Nederlands Jongerenkoor. Met deze koren maakte hij diverse cd's en werd meegewerkt aan radio- en tv-uitzendingen.

Harm Hoeve schrijft regelmatig koraalbewerkingen voor orgel. Zijn orgelmuziek wordt uitgegeven bij zijn eigen uitgeverij IN HARMONY. Inmiddels zijn er acht orgelboeken verschenen. Ook veel koormuziek van zijn hand is daar verkrijgbaar; van a capella tot koor met orkestbegeleiding.

In het vervolg van de serie zal Vincent de Vries (7 augustus) het concert voor zijn rekening nemen. Op 14 augustus zal de serie worden afgesloten met een prachtig slotconcert, verzorgd door André van Vliet, Marco den Toom en Arjan & Edith Post, met twéé orgels en trompetten.

Meer berichten