Majan Heimensen hoopt veel bezoekers die 'op vakantie gaan in eigen dorp' te mogen ontvangen.
Majan Heimensen hoopt veel bezoekers die 'op vakantie gaan in eigen dorp' te mogen ontvangen. (Foto: A. Westphal-Kreeftmeijer)

Verrassende smaken bij de Pluktuin

Op vakantie in eigen dorp

PUTTEN - Welzijn Putten organiseert in de vakantieweken zeven uitstapjes voor mensen die zelf niet op vakantie kunnen en er wel graag op uit trekken in een gezellige groep. De uitstapjes worden georganiseerd op zeven donderdagen van 18 juli tot en met 29 augustus.

Zomer: mooi weer, uitstapjes maken met familie en vrienden, vakantie! Voor wie niet gezond is of voor iemand zorgt die niet alles (meer) kan is de zomer soms ook een hele stille tijd. Familie, vrienden en buren gaan op vakantie waardoor opeens een hoop contacten wegvallen. Ook voor wie weinig geld te besteden heeft kan de zomer een mindere tijd zijn.

Op donderdag 18 juli wordt de Pluktuin bezocht. Majan Heimensen zal de bezoekers graag ontvangen. "We beginnen met koffie en wat lekkers, daarna geef ik de mensen de attributen en wegwijzers mee en dan kan men lekker gaan proeven en plukken. Alle rijen hebben hun eigen smaak en iedere maand hebben we weer een heel ander smaakpallet. Ook bezoekers die gewoon lekker onder een boom willen zitten zijn welkom. Kom vooral gezellig langs bij De Pluktuin en beleef het platteland", aldus Majan. "Alles is toegankelijk voor de rolstoel en rollator."

Elk uitstapje start om 10 uur in Stroud met een kopje koffie. Daarna op fiets of scootmobiel gezamenlijk naar de bestemming. Voor mensen die dat niet lukt is er de mogelijkheid om opgehaald en vervoerd te worden door het groepsvervoer. Op de bestemming genieten we van de activiteiten of bezienswaardigheid. Tussen 1 en half 2 zijn de deelnemers weer thuis. De kosten bedragen 4 euro per keer bij gebruik van de eigen fiets of de scootmobiel en 7 euro per activiteit wanneer gebruik wordt gemaakt van het groepsvervoer. Koffie of thee bij Stroud en op de locatie zijn inbegrepen. Rolstoelvervoer is niet mogelijk.

Ook mee op vakantie in eigen dorp? Iedere werkdag tussen 9 en 12 kunnen belangstellenden zich komen opgeven bij Welzijn Putten aan de balie van Stroud. Of bel Welzijn Putten via telefoonnummer 0341-357078.

Meer berichten