Martin Mans & Carina Bossenbroek
Martin Mans & Carina Bossenbroek (Foto: Eigen foto)

Openingsconcert zomerserie in Oude Kerk Putten

PUTTEN - Het openingsconcert van de zomerserie in de Oude Kerk van Putten wordt op woensdag 10 juli verzorgd door Martin Mans. Evenals vorig jaar verleent panfluitiste Carina Bossenbroek ook haar medewerking. Het concert begint om 20.00 uur, de kerk is vanaf 19.30 uur geopend en de toegang is vrij.

Martin Mans werd in 1965 geboren te Melissant, op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee. Op 7 jarige leeftijd ontving hij zijn eerste orgellessen en op 11 jarige leeftijd begeleidde hij voor het eerst koren. Een jaar later werd hij kerkorganist in zijn geboorteplaats. Hij schreef op jeugdige leeftijd al verschillende concoursen op zijn naam en gaf op veertienjarige leeftijd zijn eerste orgelbespeling voor de NCRV radio. Verder bekwaamde hij zich ook in koordirectie. In 1995 werd Martin organist van de Breepleinkerk in Rotterdam, waar hij tot de dag van vandaag actief is.

Carina Bossenbroek (1993) begon op 9-jarige leeftijd met panfluitlessen nadat zij haar AMV- diploma op de muziekschool had behaald. Ze begon haar lessen bij Gerard Rijken van Olst en Gerlinda van den Berg. Op 13-jarige leeftijd begon ze privé lessen te volgen bij de bekende panfluitiste Liselotte Rokyta. Momenteel volgt Carina nog regelmatig lessen bij Liselotte Rokyta en Matthijs Koene, panfluitdocent aan het conservatorium te Amsterdam.

In de zomerserie van 2019 in de Oude Kerk van Putten treedt op 17 juli Evert van de Veen op, Everhard Zwart verzorgt een concert op 24 juli en op 31 juli is Harm Hoeve te horen. Op 7 augustus is het de beurt aan Vincent de Vries (Seoul) en op 14 augustus wordt het slotconcert met twéé orgels en trompetten gehouden door Marco den Toom, André van Vliet, Arjan en Edith Post.

Meer berichten