Overhandiging door de leerlingen van de cheque
Overhandiging door de leerlingen van de cheque (Foto: H. Kuipers)

Groevenbeek Putten schenkt ruim 1900 euro aan Lwengo Kids Foundation

PUTTEN - Onlangs hield Groevenbeek Putten een actieweek. Tijdens deze week vonden allerlei activiteiten plaats, waaronder een sponsorloop.

Op dinsdag 21 mei werd de opbrengst van deze activiteiten overhandigd aan Andrew (contactpersoon in Uganda) en Pieter Streefkerk, voorzitter van Lwengo Kids Foundation. De stichting heeft als primair doel onderwijs in Lwengo, een zeer arm district in Uganda, mogelijk te maken. Nederlandse sponsorouders zorgen hiervoor met een jaarlijkse bijdrage.

De opbrengst van 1.920,94 euro wordt onder andere besteed aan de aanschaf van honderdvijfentwintig schoolboeken. Was 1 lesboek per klas van vijftig leerlingen gebruikelijk, nu delen vier kinderen een boek. Een fantastisch gebaar dat door de (basis-)school in Lwengo met enorme blijdschap werd ontvangen.

Pieter Streefkerk bedankte de leerlingen en leerkrachten voor hun inzet en enthousiasme. Een prachtige actie, door leerlingen èn leerkrachten, voor leerlingen in Uganda. Nieuwe sponsorouders zijn zeer welkom opdat nog meer kinderen naar school kunnen Voor nadere informatie zie www.lwengokids.nl.

Meer berichten