Komende zomer reist de Seibo Werkgroep met een team van 5 mensen af om samen met een lokaal team hard aan het werk te gaan.
Komende zomer reist de Seibo Werkgroep met een team van 5 mensen af om samen met een lokaal team hard aan het werk te gaan. (Foto: Johan Bos)

Seibo Werkgroep houdt 24-uursactie

PUTTEN - Op 24 en 25 mei houdt de Seibo Werkgroep haar jaarlijkse 24-uursactie op het marktplein. De actie begint vrijdagmiddag om 16 uur en eindigt zaterdagmiddag om 16 uur.

Net als vorige jaren zijn er diverse activiteiten, zoals een springkussen en spijkerbroekhangen. Ook dit jaar heeft het spijkerbroekhangen een mooie prijs. Wie tijdens de actie het langst aan een spijkerbroek weet te hangen wint een rondvlucht in een sportvliegtuig vanaf Lelystad Airport. Verder zijn er weer broodjes hamburger te koop. De opbrengst gaat naar het bouwproject in de sloppenwijk van El Seibo. De afgelopen jaren zijn er meer dan honderd gezinnen voorzien van sanitaire voorzieningen. Komende zomer wil de werkgroep weer een aantal gezinnen helpen. Ook zijn ze van plan om in een dorpje waar nu geen watervoorziening is een grondwaterboring aan te leggen. Er is goede hoop dat ze dat dorpje hierdoor aan bruikbaar drinkwater kunnen helpen. Verder willen ze een EHBO-cursus gaan geven aan de lokale bevolking. Meer informatie over het project in El Seibo op www.seibowerkgroep.nl.

Meer berichten