PLUS Dee Putten stelt AED 24/7 beschikbaar aan buurtbewoners
PLUS Dee Putten stelt AED 24/7 beschikbaar aan buurtbewoners (Foto: PLUS)

PLUS Dee Putten stelt AED beschikbaar aan buurtbewoners

PUTTEN - Gebruik van AED binnen zes minuten na hartstilstand vergroot kans op overleving aanzienlijk

PLUS Dee Putten stelt de AED van haar supermarkt dag en nacht beschikbaar voor buurtbewoners in nood. De supermarkt voelt zich, als Meest Verantwoorde Supermarkt van Nederland, mede verantwoordelijk voor het welzijn van de buurt. Door de AED dag en nacht beschikbaar te stellen, wordt de kans groter om slachtoffers van een hartstilstand snel te helpen.

De AED (Automatische Externe Defibrillator) is een apparaat waarmee je door gedoseerde stroomstoten de hartslag weer normaal krijgt. Door een AED binnen zes minuten na een hartstilstand te gebruiken, vergroot je de kans op overleving aanzienlijk. De AED van PLUS Dee Putten is aangemeld bij het landelijke oproepsysteem van HartslagNu en aan de gevel opgehangen om zo dag en nacht beschikbaar te zijn voor noodgevallen.Van veel AED’s is onbekend waar ze hangen, omdat ze niet geregistreerd zijn bij het oproepsysteem. Op dit moment zijn er zo’n 17.500 geregistreerde AED’s, waarvan twee derde 24/7 beschikbaar is. In totaal zijn er zo’n 30.000 nodig om optimale hulp te kunnen bieden. De Hartstichting werkt aan een landelijk dekkend netwerk van deze 24/7 beschikbare en aangemelde AED’s.

Floris Italianer, directeur Hartstichting: “Mooi initiatief van PLUS. Elk jaar krijgen zo’n 17.000 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Als je binnen zes minuten start met reanimeren en een AED inzet, is de overlevingskans het grootst. Dat PLUS Dee haar aangemelde AED op de gevel heeft opgehangen, helpt bij het verbeteren van de aanwezigheid van deze levensreddende apparaten in woonwijken. Ik roep andere bedrijven op ook hun steentje bij te dragen en hun AED buiten op te hangen en aan te melden, zodat deze 24/7 beschikbaar is.”

PLUS Dee wil positieve bijdrage leveren aan lokale samenleving. Naast het beschikbaar stellen van AED’s, zet PLUS Dee Putten zich op veel gebieden actief in voor de buurt. Zo helpt de supermarkt zwerfafval te voorkomen en houdt haar directe omgeving van de winkel schoon.

Meer berichten