School Steenenkamer is winnaar techniekwedstrijd
School Steenenkamer is winnaar techniekwedstrijd (Foto: M. Visser)

School Steenenkamer wint techniekwedstrijd

PUTTEN - Negentien basisscholen uit de regio Noordwest Veluwe hebben meegedaan aan de kunstwedstrijd techniek georganiseerd door Platform Techniek.

De opdracht was: 'Maak een techniekwerkstuk rondom het thema Verbinden'.

Vanaf januari is de school hier intensief mee aan het werk gegaan en er werd na veel overleggen, denken en tekenen gekozen voor een onderwerp: een duurzaam gebouwde Mc Donalds met Mc Drive.

Met heel veel plezier en creativiteit werd er nagedacht over het ontwerp en kon er worden begonnen met het slopen van oude apparaten om onderdelen te gaan hergebruiken. De grondplaat voor het werkstuk moest beschilderd worden en allerlei onderdelen voor het werkstuk moesten klaargemaakt worden. Samen bouwen en veel techniek in het werkstuk zichtbaar maken was waar ze mee bezig waren. In maart moest alles in elkaar gezet worden op een middelbare school en dat was voor school Steenenkamer het Groevenbeek College locatie Putten.

Na een spannende voorronde, waarin de leerlingen het werkstuk hebben gepresenteerd en door middel van filmbeelden ook hebben laten zien hoe het werkstuk tot stand is gekomen, werden zij met twee andere scholen geselecteerd voor de finale.

Woensdag 3 april was de grote en spannende finalemorgen. Nu ook met de opdracht om op een creatieve en spetterende manier te laten zien waarom de leerlingen vinden dat hun werkstuk de hoofdprijs moet winnen. Na drie mooie presentaties en na overleg van de jury werd school Steenenkamer uitgeroepen tot winnaar. De leerlingen gingen terug naar school met een echte lego robot en zij mogen een workshop volgen bij Bitt Belevingscentrum Wetenschap en Technologie in Harderwijk.

Meer berichten