opbrengst flessenactie
opbrengst flessenactie (Foto: Maaike van Poolen)

Skypen tijdens project politiek en duurzaamheid

PUTTEN - Hoe is Mark Rutte in het echt? Hoe duurzaam is Nederland? Wat kunnen we doen tegen de ‘plastic soep’? Hoe staat het met de rechten van de mens? En hoe kom je aan rechten als je ze niet hebt?

Dit zijn vragen die centraal stonden op OBS De Korenbloem tijdens het project over politiek en duurzaamheid.

De kinderen van groep 6-7-8 hebben nagedacht over morele dilemma’s en rechten van de mens. Het onderwerp duurzaamheid vonden zij zelf het meest interessant. Op vrijdag 8 maart hadden de kinderen uit groep 6-7-8 een Skype-afspraak met mw. Suzanne Kröger, Tweede Kamerlid van GroenLinks. Het Skype-interview heeft ons veel interessante informatie opgeleverd.

De vraag ‘Hoe duurzaam is Putten?’ mochten we voorleggen aan dhr. Arap-John Tigchelaar van ‘Wij Putten’, die speciaal voor dit project bij ons in de klas kwam vertellen. De kinderen weten nu nog meer welke manieren er zijn om duurzame energie op te wekken en dat je naast zonnepanelen ook kunt denken aan windmolens, waterenergie en mestvergisting.

Tijdens dit project in de bovenbouw hebben we samen veel geleerd en het onderwerp ‘politiek’ uitgediept op basis van onderzoeksvragen. De kinderen mochten zelf ook werken aan hun eigen vraagstuk. En dat resulteerde in prachtige presentaties: een robot die CO2 uit de lucht filtert, een ‘vis’ die zwemmend plastic uit de oceaan kan halen, een duurzame en biologische boerderij gebouwd in Fortnite of Minecraft en nog veel meer! Een groepje heeft met een plastic flessen actie zelfs € 30 opgehaald voor het Rode Kruis!

En hoe geweldig is het dat nieuwe technieken zoals bijv. Skype het mogelijk maken om de wereld de klas in te halen! Binnenkort hebben we nog Skype-afspraken met Tweede Kamerleden van de VVD en het CDA en kunnen we de antwoorden vergelijken. Zo leren we over de verschillen tussen partijen en onze eigen mening vormen.

Onderwijs dat écht uitdagend is, betekenisvol en inspirerend voor alle kinderen! “Leren ín de wereld, in plaats van in een boek.” Ontdekken, beleven en samen leren.

Wilt u meer weten over ons onderwijs? Of wilt u weten met welke projecten wij ons op school nog meer bezighouden? Op 20 maart organiseren we een open dag en op 4 april zijn alle Very Important Peuters welkom om in onze kleutergroep mee te draaien.

Meer informatie kunt u vinden op onze website www.obskorenbloem.nl of volg ons op Social Media!

Meer berichten