Foto:

Column; Puttense sportverenigingen

Er zijn in Putten veel sportverenigingen waar veel inwoners gebruik van maken. Deze sportverenigingen vervullen ook een mooie maatschappelijke taak.

Daarbij organiseren sportverenigingen ook evenementen als de sportmarathon met behulp van 16 sportverenigingen. De koningspelen georganiseerd door 12 sportverenigingen. De nationale sportweek met medewerking van onder andere 14 verenigingen. Er zijn veel vrijwilligers wekelijks actief om iets moois te maken van sport. De sociale aspecten van een vereniging zijn zo belangrijk, als je kijkt naar de jongeren die naar de voelbalclub, tennisclub of overige clubs gaan en daar hun vrienden en vriendinnen hebben. Elke sportvereniging heeft een belangrijke waarde voor de sociale gemeenschap van Putten.

De gemeente heeft momenteel een behoorlijk tekort op de financiering van de jeugdzorg. De gemeente wil inzetten op preventie en het vroeg signaleren van problemen bij jeugd. De sportverenigingen hebben hier ook weer een belangrijke taak. Het is goed dat de sportverenigingen samenwerken in de Puttense sportfederatie en nu gesprekspartner zijn in het overleg met de gemeente.

De verenigingen vragen om visie en structuur van de gemeente, duidelijke en concrete afspraken die langdurig gelden, een betrouwbare overheid waarvan je op aan kunt. Afspraken maken over de sportaccommodaties, (onderhoud) sportvelden een derde sporthal, etc. De gemeente heeft hierin een belangrijke voorwaarde scheppende taak.

Ook zou de gemeente kunnen bekijken of het mogelijk is om de OZB-tarief te verlagen voor de verenigingen, kan een mooie bijdrage zijn. Het CDA is van mening dat de gemeente ervoor dient te zorgen dat verenigingen hun belangrijke taken en maatschappelijke functies goed kunnen uitvoeren.

Iedere week vertelt een Puttense politicus in deze column wat hem of haar bezighoudt. Deze week is het de beurt aan Reinie van Schoor-Van den Brink, fractievoorzitter van het CDA. Reageren? Laat dan een berichtje achter op www.puttensweekblad.nl.

Meer berichten