Bezoeker sterrenkijkdagen
Bezoeker sterrenkijkdagen (Foto: Michel Jochems)

Kom de sterrenhemel bekijken door een telescoop bij de Gabriëlschool

PUTTEN - De landelijke sterrenkijkdagen worden gehouden op vrijdag 15 maart en zaterdag 16 maart. Iedereen die de sterrenhemel een keer wil bekijken door een telescoop is dan van harte welkom.

Sterrenvereniging Astra Alteria doet ook dit jaar mee en belangstellenden zijn vanaf 19.30 uur welkom in en rond de Gabriëlschool aan de Kelnarijstraat 40 in Putten. Buiten staan meerdere telescopen opgesteld op het schoolplein. De blikvangers zijn de maan (een dag na het eerste kwartier), de Pleiaden, de rode planeet Mars en de Orion-nevel. Sterren en sterrenbeelden zullen met een laserpointer worden getoond en benoemd.

Ook binnen kunnen de aanwezigen de sterrenhemel bekijken met het programma Stellarium en is er een videopresentatie te zien van de sterrenhemel. Met een Tellurium zal worden getoond hoe het komt dat we op aarde seizoenen hebben. Ook zal er uitleg gegeven worden over de melkweg en maakt men kennis met het “eetbare” zonnestelsel. Bij de informatietafel kunnen belangstellenden terecht voor al hun vragen en krijgt men een vragenlijst (quiz) mee, zodat ze op interactieve wijze ons universum leren kennen.

Natuurlijk hopen de leden van Astra Alteria op onbewolkt weer, maar ook bij bewolkt weer kunnen geïnteresseerden kennis maken met de sterrenhemel en valt er heel veel te ontdekken. De toegang is gratis! Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Nadere informatie te verkrijgen bij Michel Jochems (06 41476474). Bezoek ook de website van de sterrenvereniging voor meer informatie: www.astraalteria.nl.

Meer berichten