Oud-Puttenaar geeft kinderboek Kim en Tim uit

PUTTEN – Deze week is het lang verwachte eerst kinderboek uit de serie Kim en Tim uitgekomen. Het boek, bestemd voor kinderen tot ongeveer 6 jaar, is bedacht en getekend door Janienke Souman. Oud-Puttenaar Wilfred Willemsen is uitgever van het boek.

Het eerste boek heeft als titel ‘Kim en Tim samen naar de dierentuin’. In dit 32 pagina’s dikke boek leren de kinderen dieren uit de dierentuin herkennen en wordt ook gevraagd hoeveel dieren er op een pagina staan. “Het is dus niet allen erg leuk voor de kinderen, maar ook leerzaam”, legt Wilfred Willemsen uit.

Janienke Souman begon ruim een jaar geleden met het bedenken en ontwerpen van Kim en Tim, zusje en broertje. Dat boek gaf ze in een minimaal aantal uit, maar de reacties van de lezers en vooral van de kinderen, waren lovend. Dat sterkte Janienke in haar gedachte om verder te gaan met het boek. Wilfred Willemsen publiceerde hierover een stuk in De Dijkpoorter, een huis-aan-huisblad dat hij uitgeeft en was direct onder de indruk van de professionaliteit dat het boek uitstraalde. En zo ontstond de samenwerking.

Kim en Tim is nu al populair aan het worden. “We hebben al wat publiciteit mogen hebben en daar hebben we een plaatje uit het boek bij gepubliceerd. Daar werd erg leuk op gereageerd, evenals op onze Facebookpagina. Diverse mensen hebben bij ons al een boek gereserveerd. Mensen vonden de plaatjes mooi en we hebben zelfs al in de stijl van Kim en Tim een boek mogen maken voor het bedrijf Podototaal. Zij wilden kinderen graag uitleggen hoe het is om op blote voeten te lopen. En zij deden dat in deze stijl. Een bijzondere leuke manier van marketing”, reageert Wilfred Willemsen.

Het boek is niet in de reguliere boekhandel te koop, maar online te bestellen via wilfred@uitgeverij-jupijn.nl. Ook kan het boek gekocht worden op het kantoor van Uitgeverij Jupijn, gevestigd aan de 2e Walsteeg 4 in Hattem. Het boek kost slechts 12,95 euro. “Let op: er kan niet gepind worden nog bij ons op kantoor, dus ons verzoek om het boek contant af te rekenen. We verwachten veel vaders en moeders en opa’s en oma’s bij ons op kantoor die iets leuks willen geven aan hun (klein)kinderen”, aldus Wilfred Willemsen. Kim en Tim is ook te volgen via hun eigen Facebookpagina.

Meer berichten