Wethouder Koekkoek plaatst eerste bord om Stationsstraat af te sluiten voor vrachtverkeer.
Wethouder Koekkoek plaatst eerste bord om Stationsstraat af te sluiten voor vrachtverkeer. (Foto: A. Westphal-kreeftmeijer)

Stationsstraat afgesloten voor vrachtverkeer

PUTTEN - Al voor de zomer maakte het college bekend dat de Stationsstraat afgesloten moet worden voor vrachtverkeer. En sinds vandaag (zaterdag 15 december) is deze afsluiting een feit.

"De inrichting van de weg is niet geschikt voor zwaar verkeer en met name fietsers voelen zich er niet veilig. De Henslare is wel geschikt voor vrachtverkeer en daarom gaan we vrachtwagens omleiden via de Henslare. Het betreft een tijdelijke maatregel. We hebben hier namelijk nog geen budget beschikbaar voor gekregen van de gemeenteraad. De raad besluit hierover in januari. We hebben in de tussentijd aan Pasman gevraagd of zij stickers willen leveren, zodat we het vrachtwagenverbod vanaf vandaag al in kunnen laten gaan. Als de raad namelijk akkoord gaat dan zijn we al gauw weer een half jaar verder voordat de borden geleverd zijn. Zolang wilden we niet wachten", legt wethouder Koekkoek uit. "Vandaag worden alle borden van de juiste stickers voorzien."

Meer berichten