Leerlingen die vorig jaar hebben deelgenomen aan e-VOlve worden geïnterviewd.
Leerlingen die vorig jaar hebben deelgenomen aan e-VOlve worden geïnterviewd. (Foto: A.Bijsterbosch)

Jeugdjournaal bezoekt Groevenbeek Putten

PUTTEN - Bij het Christelijk College Groevenbeek, locatie Putten komen verschillende leerlingen uit groep 8 al een middag naar de middelbare school om te wennen aan het voortgezet onderwijs. Onder de naam e-VOlve ging dit project vorig schooljaar van start. Het project draait dit schooljaar voor de tweede keer. Op maandag 26 november mochten de leerlingen uit groep 8 weer naar Groevenbeek Putten komen en was het Jeugdjournaal aanwezig om een deel van de middag vast te leggen. 

Het programma vindt voor het tweede jaar op rij plaats, is gestart in november en loopt door tot en met mei. Verschillende leerlingen van basisscholen uit Putten nemen aan het programma deel en volgen op maandagmiddag theorie- en praktijklessen op Groevenbeek Putten. Het programma is bedoeld voor leerlingen die in groep 8 qua leerontwikkeling of op sociaal-emotioneel gebied worden belemmerd, op hun eigen niveau werken, praktisch ingesteld zijn en de overstap naar het voortgezet onderwijs spannend vinden. Veiligheid, structuur en duidelijkheid staan voorop met als doel het wegnemen van de spanning rondom de overstap naar het voortgezet onderwijs en het vergroten van de motivatie van de leerling. Zo kunnen deze leerlingen na de zomervakantie ontspannen en enthousiast starten op hun nieuwe school.

Afgelopen maandag was het Jeugdjournaal bij een e-VOlve middag aanwezig. Maarten Suidman werd vanaf ‘’Basisschool Bij de Bron’’ tot aan Groevenbeek Putten gevolgd. Ook werden er leerlingen geïnterviewd die vorig schooljaar aan e-VOlve hebben deelgenomen. Op maandag 3 december is de uitzending op TV geweest. Heeft u het gemist en wilt u terugkijken? Vanaf minuut 12.35 kunt u naar dit item kijken op NPO 3. 

Meer berichten