Volle zaal tijdens de Puttense Pubquiz in de Huifkar.
Volle zaal tijdens de Puttense Pubquiz in de Huifkar. (Foto: Henk van Emous)

Puttense Pubquiz al vier jaar een knallend succes

PUTTEN - Deze editie won team ‘de Bladblaffers’ en ‘De Denktank’ ging als winnaar van het jaar 2018 naar huis. Jaarlijks worden er vijf edities georganiseerd waarbij er ruimte is voor 35 teams.

“We hadden het zeker niet verwacht toen we hiermee begonnen, maar we zitten bijna elke editie weer vol", aldus Jasper Geertsma, één van de organisatoren van de Pubquiz. Samen met Willem Koning, Gerco Kempkes, Windeld van den Brink en Suzanne van den Bor bedenkt hij alle vragen en zetten ze gezamenlijk telkens weer een nieuwe quiz in elkaar. Gisteravond werd alweer de 1200ste vraag gesteld.

De diversiteit in teams is opvallend; Jong, oud, vrienden, familie, sportteams maar ook politieke partijen zijn graag aanwezig bij de kennisstrijd. Hoewel het uiteraard gaat om de winst zijn de meeste teams aanwezig voor de gezelligheid. Het is echt een avondje uit! “Veel teams zijn vaste prik aanwezig bij de quiz. Dit vinden we uiteraard super! Maar het is ook erg leuk om te zien dat er telkens weer nieuwe teams worden aangemeld.”

Iedere editie van de Puttense Pubquiz bestaat uit acht ronden. Een aantal thema’s keren elke editie terug zoals de nieuwsronde, de muziekronde en de zintuigenronde, waarbij er producten moeten worden herkent door bijvoorbeeld te ruiken of te proeven.

Denk jij dat je de Bladblaffers en de Denktank in 2019 kan verslaan? De eerste editie van de Puttense Pubquiz in 2019 wordt georganiseerd op donderdag 24 januari. Aanmelden kan via deputtensepubquiz@gmail.com.

Meer berichten