Foto: Gemeente Putten

Column; Dankbaar

Vorige week is in de commissies de begroting behandeld. Zoals door meerdere partijen aangegeven, past tevredenheid maar zijn er ook wat zorgen.

Tevredenheid over de positieve begroting maar ook zorgen hoe we bijvoorbeeld de jeugdzorg in goede banen kunnen gaan leiden. Toen ik daar nog wat over na zat te denken, kwam het woord dankbaar in mij op.

Dankbaar voor wat wij hier in Nederland en Putten hebben. Het is geen vanzelfsprekendheid. We hebben economische voorspoed, er heerst vrede, vrijheid, een dak boven ons hoofd, er is voedsel voor iedereen, zorg voor de zwakkeren in onze samenleving en ga zo maar door.

Dat wil niet zeggen dat er geen zorgen zijn. terroristische dreiging, gebrokenheid in de samenleving waar kinderen de dupe van zijn, een veranderend klimaat, ziektes bij onszelf of degene die ons lief zijn enzovoort. Maar ik hoop dat u het met me eens bent dat we het hier in Nederland goed hebben, zeker als we om ons heen kijken.

Zijn we die dank dan ten diepste verschuldigd aan mensen? We denken veel te kunnen, maar kunnen wij de zon laten schijnen zodat het graan groeit? Kunnen wij voldoende regen geven zodat het gewas veel vrucht draagt? Kunnen wij oorlogen voorkomen? Ga zo maar door.

De dank en de aanbidding zijn we verschuldigd aan God, Die leeft. Daarom gaan over een paar weken de kerkdeuren doordeweeks weer open. Om God te danken. Dankdag, van harte aanbevolen!

Het Puttens Weekblad is niet compleet zonder een column. Iedere week vertelt een Puttense politicus in deze column wat hem of haar bezighoudt.

Deze week is het de beurt aan Kees de Goffau, raadslid voor de SGP.

Als u op deze column wilt reageren, stuur dan een e-mail naar redactie.pwb@persgroep.nl of laat een berichtje achter op www.puttensweekblad.nl

Meer berichten