Natuurwerkdag op Oldenaller

Heidegebied van boompjes ontdoen

PUTTEN - Natuurmonumenten houdt op zaterdag 3 november een natuurwerkdag op landgoed Oldenaller tussen Nijkerk en Putten. Van 9.00 uur tot 12.00 uur gaan deelnemers samen met de boswachter aan de slag om het heidegebied Deuverden van jonge boompjes te ontdoen. Aanmelden kan nu via de website www.natuurwerkdag.nl/locatie/openhouden-van-de-heide.

Oldenaller is een eeuwenoud landgoed op de grens van Veluwe en Veluwemeerkust. "Op dit landgoed ligt Deuverden. Een heidegebied te midden van houtwallen, bossen en boerenland. Als natuurorganisatie doen we er alles aan om deze mooie heide te behouden. Tijdens de natuurwerkdag gaan we jonge boompjes verwijderen met een schep om het landschap open te houden. We hopen op een grote opkomst, want we kunnen alle hulp gebruiken" vertelt boswachter Wilco Zwaneveld.

Praktische informatie

Op deze locatie is plek voor vijfentwintig deelnemers. De boswachter zorgt voor gereedschap en ook aan koffie, thee en een lekkere versnapering is gedacht. Parkeergelegenheid is speciaal voor deze dag geregeld aan de Donkeresteeg 20 In Putten. Deelname aan deze dag is gratis, maar aanmelden noodzakelijk.

Meer berichten