Dit werk van Hannelieke van de Beek is ook te zien tijdens de tentoonstelling. Foto: Edwin Westhoff
Dit werk van Hannelieke van de Beek is ook te zien tijdens de tentoonstelling. Foto: Edwin Westhoff (Foto: EDWIN WESTHOFF)

Kunst in de kelder opent nieuwe tentoonstelling

door: de redactie

PUTTEN - 'Kunst in de kelder' opent een nieuwe tentoonstelling op vrijdag 19 oktober om 20.00 uur. Kunstliefhebbers zijn hartelijk welkom om bij deze opening aanwezig te zijn.

'Kunst in de kelder' is tijdelijk verhuisd naar School Veenhuizerveld in verband met een grootschalige van het gemeentehuis. Van 19 oktober tot en met 24 november zijn er werken te zien van Hannelieke van de Beek, Dery Timmer en Wilma Hornsveld. School Veenhuizerveld is gevestigd aan de Veenhuizerveldweg 30 in Putten. De tentoonstelling is geopend op dinsdag, donderdag en vrijdag van 14.00 uur tot 16.30 uur en op woensdag en zaterdag van 10.00 uur tot 12.30 uur. Een aantal Puttense kunstenaars heeft zijn atelier ook in deze school. Als zij aanwezig zijn, neem dan bij hen ook gerust een kijkje. Kijk voor meer informatie op de website www.kunstinputten.nl. De kunstenaars geven een korte toelichting geven op hun werk. Hannelieke van de Beek (1958) studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag (Afd. Monumentale Textiel). Impressies van reizen komen veelvuldig terug in haar werk dat is geëxposeerd in veel kerken in Nederland die deze kunstwerken gebruiken als onderdeel van (bijzondere) kerkdiensten. Zij maakt fotokaarten met gedichten en toelichting. Zie ook www.hanneliekevandebeek.exto.nl.

Dery Timmer wil spannende textiel maken en experimenteer voortdurend met nieuwe materialen en technieken. "Kleur is wezenlijk voor mij; ik gebruik altijd zelf geverfde stoffen, maar ook papier, handgeschept papier van de Zaanse Molen en zijdevezelvlies. Zowel handwerk als machinaal borduren gebruik ik om mijn stoffen laag over laag te verwerken." Wilma Hornsveld: "Mijn liefde voor de klei is begonnen in 1977 bij Coby Haanappel op De Potterij in Delft. Middels cursussen en workshops heb ik mijzelf in de jaren verder ontwikkeld. Klei inspireert mij door de vele mogelijkheden die het biedt. Mijn Vindsel- objecten die ik exposeer verbinden mij met de natuur."Zie ook www.wilma-hornsveld.nl.

Meer berichten