Groevenbeek Putten heeft er weer een zilveren certificaat en een duurzame duim bij.
Groevenbeek Putten heeft er weer een zilveren certificaat en een duurzame duim bij. (Foto: A.Bijsterbosch)

Groevenbeek valt in de prijzen

PUTTEN - Groevenbeek Putten wil graag een voorbeeld zijn als het gaat om duurzaamheid. Daarom werd vorige week op allerlei manieren aandacht besteed aan dit onderwerp tijdens de Week van de Duurzaamheid.

Het duurzaamheidsteam, bestaande uit leerlingen en docenten, had een breed scala aan activiteiten gepland. Er werd kleding werd ingezameld, omdat je gebruikt textiel nog prima kunt recyclen. Leerlingen konden speciale Groevenbeek-doppers kopen om zo het gebruik van plastic flesjes tegen te gaan. Ook werd er tijdens de dagopeningen en tijdens de verschillende lessen aandacht besteed aan hoe je duurzaam kunt leren en leven.

Naast al deze aandacht viel er ook wat te vieren. Op dinsdag vond een dubbele uitreiking plaats tijdens de pauze van de leerlingen. Allereerst werd Groevenbeek voor haar inspanningen op het gebied van duurzaamheid door de organisatie Eco-Schools beloond met een zilveren certificaat. Ook ontving directeur Hans Wassink de allereerste Duurzame Duim van het lokale platform Onuitputtenlijk Duurzaam. Deze stimuleringsprijs voor bedrijven of organisaties die in het oog springende resultaten bereiken, ontving de school omdat zij sinds 2014 bijna 40% heeft weten te korten op haar energieverbruik. Dit komt niet alleen door de installatie van zonnepanelen en led-lampen in de school, maar ook door veranderd gedrag binnen de muren van de school.

Na een leerzame week beraadt het duurzaamheidsteam zich over de volgende stappen die genomen kunnen worden zodat de Groene Vlag, het duurzaamheidskeurmerk van Eco-Schools, binnenkort aan de gevel van Groevenbeek kan wapperen.

Meer berichten