Ingezonden brief; Herfst

Herft

De herfst is begonnen en daar krijg ik normaal gesproken een melancholiek gevoel bij maar na deze zomer echter niet. Nee, ik ben werkelijk een beetje blij dat hij voorbij is. Niet om het bijzondere mooie weer, maar om de geluidsoverlast waarmee dit in Putten gepaard gaat, vanwege de groenvoorziening.

Het gaat namelijk gepaard met een enorme herrie van de grasperken die gemaaid moeten worden. Doorgaans worden ze alleen oppervlakkig gemaaid, maar later op de week komt er nog een trimmer aan te pas, die zoveel herrie veroorzaakt, dat de groenwerkers geluiddempers dragen maar de omwonende er dol van worden.

Later in de week wordt er nog eens druk met de bladblazer in de weer gegaan, want elk blaadje moet weg. Alles bij elkaar is dit nu al een weken lang durende milieuvervuiling tot het weekend is aangebroken en de rust is weergekeerd.

Zodra de nieuwe week aanvangt begint het lieve leven weer opnieuw. Ook de stroken met wilde bloemen worden niet gespaard. Het gevolg is, dat er geen levend wezen meer te zien is. Vogels, vlinders bijen, alles wordt met de grond gelijk gemaakt. Rust vind je alleen nog als je een eind het bos induikt en daar alleen de wind en de vogels nog kan horen. De mensen die door omstandigheden niet meer weg kunnen zijn aan de groenwerkers overgeleverd.

De redactie behoudt zich het recht om ingezonden brieven te redigeren, in te korten of niet te plaatsen. Plaatsing betekent niet dat de redactie de mening of de opvatting van de schrijver deelt. Bijdragen dienen voorzien te zijn van naam afzender.

Als u op deze ingezonden brief wilt reageren, stuur dan een e-mail naar redactie.pwb@persgroep.nl of laat een berichtje achter op www.puttensweekblad.nl

Meer berichten