Foto: Gemeente Putten

Column; Het is allemaal politiek …

Dat lijkt een beetje de publieke opinie als het over de overheid gaat. Of dat nu landelijk, provinciaal of plaatselijk is. Het is allemaal politiek en het zijn allemaal politieke spelletjes waar "ze" mee bezig zijn. Eigen belang zogezegd.

Sinds de gemeenteraadsverkiezingen zit ik in een tweetal commissies, Economie & Bestuur en Samenleving en al wat langer in de fractie van de SGP. Ik vind het verrassend en mooi dat dit beeld toch wat mij betreft anders is, nu ik "ze" bezig zie. Ik zie geen fractie- of commissieleden in tijgersluipgang naar achterkamertjes gaan, het college incognito op geheime plaatsen samenkomen.

Ik ervaar betrokken en bevlogen mensen die in ons geval de samenleving van Putten dienen. De zaken die in de gemeenteraad aan de orde komen worden grondig voorbereid, in fracties getoetst, in commissies uitgekauwd, hoorzittingen gehouden, alvorens er een besluit wordt genomen. Besluiten die gespiegeld worden aan wet en regelgeving en daar waar deze niet is, aan gemaakte (coalitie) afspraken.

Natuurlijk wordt er geschuurd en geschaafd vanuit eigen politieke overtuiging, dat is mooi, dat is democratisch en met elkaar als raad verantwoordelijkheid nemen. Die politieke diversiteit is goed, het sparren gezond. Zelfs wrijving geeft warmte en zonder wrijving geen glans. Elkaar de maat nemen kan positief zijn. Zonder de maat te nemen weet je niet hoe lang en hoe breed iemand is. Zonder deze twee maten kun je de inhoud niet bepalen. En inhoud hebben we echt nodig. Daar varen we als Puttenaren wel bij.

Het Puttens Weekblad is niet compleet zonder een column. Iedere week vertelt een Puttense politicus in deze column wat hem of haar bezighoudt.

Deze week is het de beurt aan Lenard Prins. Hij is lid van de SGP-fractie en de commissies Economie & Bestuur en Samenleving.

Als u op deze column wilt reageren, stuur dan een e-mail naar redactie.pwb@persgroep.nl of laat een berichtje achter op www.puttensweekblad.nl.

Meer berichten