Fietsvrijwilliger Ton Enserink en mevrouw Mulder omringt door fietsvrijwilligers en Cornelis Klomp van Kringloopwinkel Overnodig (links).
Fietsvrijwilliger Ton Enserink en mevrouw Mulder omringt door fietsvrijwilligers en Cornelis Klomp van Kringloopwinkel Overnodig (links). (Foto: Selena Aitink)

Kringloopwinkel Overnodig schenkt rolstoelfiets aan de Schauw en Elim Voor Puttenaren die wel willen, maar niet kunnen fietsen

PUTTEN - Onlangs was er bij De Schauw in Putten een feestelijk moment. Cornelis Klomp overhandigde een rolstoelfiets vanwege het 35-jarig bestaan van kringloopwinkel Overnodig.

Mevrouw Mulder en fietsvrijwilliger Ton Enserink hadden de eer om de fiets officieel in gebruik te nemen. Mevrouw Mulder had de wens uitgesproken om nog eens te kunnen fietsen. De fiets is beschikbaar voor alle belangstellende inwoners.

Cornelis Klomp benadrukt: “Het is mooi dat het kringetje weer rond is. Inwoners van Putten leveren spullen in bij de kringloopwinkel en dat levert een mooie rolstoelfiets op voor plaatsgenoten.” Bij deze fiets kan er een rolstoel voorop de fiets worden geplaatst. Zo kan iemand die in een rolstoel zit toch weer ervaren hoe het is om te fietsen. De fiets heeft elektrisch ondersteuning.

Al zo’n vijf jaar loopt er in Putten een duofietsproject dat uitgaat van Zorggroep Noordwest-Veluwe. Er zijn twee duofietsen, een in Elim en een in De Schauw. Niet alleen ouderen in deze woonzorgcentra, maar ook andere inwoners van Putten maken hier met veel plezier gebruik van. Wat er nog ontbrak was de rolstoelfiets.

Wilt u ook fietsen met de rolstoel- of duofiets, hetzij als passagier of vrijwilliger? Of wilt u meer informatie? Stuur dan een e-mail naar: alita.vanden.berg@znwv.nl. Het gebruik van de rolstoelfiets is kosteloos, wel is een vrijwillige bijdrage voor de onderhoudskosten welkom.

Meer berichten