“Steunouder: klein gebaar, groot effect”

PUTTEN - SWP is op zoek naar vrijwilligers die steunouder willen worden. In de "Week van de Opvoeding" organiseert SWP samen met Stichting Steunouder Nederland op maandagavond 1 oktober de gratis workshop: "Steunouder: klein gebaar, groot effect".

Een steunouder is een vrijwilliger of echtpaar dat kinderen die opgroeien in een gezin waar er problemen zijn voor een dagdeel per week opnemen in hun eigen huis of gezin. De steunouder is er voor het kind en zorgt ervoor dat het niet alleen tot rust kan komen, maar dat het ook een plek heeft waar het leuk en zonder zorgen is. Hij is geen oppas die op elk gewenst moment gebeld kan worden als er kinderopvang nodig is. Ook is hij geen pleegouder bij wie het kind voor een langere tijd is, de kinderen gaan gewoon naar huis en blijven niet slapen. Als het kind bij de Steunouder(s) is, werkt de ouder aan het oplossen van zijn problemen. Een traject duurt 1 jaar.

Steunouders krijgen begeleiding van de Steunouder Coördinator van SWP. Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk waarbij je bij kunt dragen aan het welzijn van kinderen? Vind je het leuk om kinderen op te vangen in je eigen gezin, maar is een pleegkind nog een stap te ver? Kom dan op maandag 1 oktober van 19.30-21.00 uur naar Stroud voor de workshop over Steunouder om kennis te maken met het project. Wil je je opgeven? Bel SWP op tel: 0341-357078 en vraag naar Tanja van Driel

Meer berichten