Snelheidsanalyse op basis van verkeersmetingen van de gemeente Putten
Snelheidsanalyse op basis van verkeersmetingen van de gemeente Putten (Foto: R S Lange)

Ingezonden brief: Snelheid van 173 kilometer per uur gemeten aan de Stationsstraat

Regelmatig voert de gemeente Putten verkeersmetingen uit op verschillende locaties in de Stationsstraat. Tijdens een meting afgelopen juni werd op één meetlocatie een snelheid van 173 kilometer per uur gemeten, waar 50 is toegestaan.

Dit is geen incident, uit de zelfde metingen blijkt dat op een gemiddelde dag ongeveer 120 keer de 90 kilometer per uur wordt overschreden. Ter plaatse rijdt 86 procent van het verkeer te hard! Ook passeren er dagelijks nog steeds vele vrachtwagens, met een gemiddelde snelheid van 61 kilometer per uur. Van het lang beloofde verbod voor vrachtverkeer in de Stationsstraat is helaas nog niets te merken. Er gebeuren niet genoeg ongelukken

Dit soort metingen wordt al jaren verricht met vergelijkbare uitkomst, dus de vraag aan de gemeente was waarom er nooit maatregelen zijn genomen. Het antwoord hierop luidde: “Er gebeuren niet genoeg ongelukken in de Stationsstraat”. Dank je de koekoek!

Er zal vermoedelijk geen verkeersdeskundige te vinden zijn die niet onderschrijft dat zo hard rijden door de bebouwde kom levensgevaarlijk is. Bovendien zorgt een hogere snelheid voor meer uitstoot en lawaai, met alle overlast van dien.

Je zou op basis van dit soort metingen toch op z’n minst een flitspaal of andere maatregelen verwachten om de verkeersveiligheid en leefbaarheid te verbeteren. Waarom laat de gemeente Putten de verkeerssituatie in de Stationsstraat zo op haar beloop?

De redactie behoudt zich het recht om ingezonden brieven te redigeren, in te korten of niet te plaatsen. Plaatsing betekent niet dat de redactie de mening of de opvatting van de schrijver deelt. Bijdragen dienen voorzien te zijn van naam afzender. Als u op deze ingezonden brief wilt reageren, stuur dan een e-mail naar redactie.pwb@persgroep.nl of laat een berichtje achter op www.puttensweekblad.nl.

Meer berichten