Foto: Gemeente Putten

Column; Liefde voor het verleden

Oog voor de toekomst met liefde voor het verleden. Mede door de aantrekkende economie veranderd er veel in Putten.

Verschillende wegen zijn, of worden op dit moment vernieuwd. Ook op het gebied van woningbouw wordt er hard gewerkt om in de nieuwe wijk 'Rimpeler' zo snel mogelijk de eerste woningen op te leveren.

Het gemeentehuis wordt verbouwd en ook zijn er plannen om het Fontanusplein opnieuw in te richten. Dit alles wordt met het oog op de toekomst uitgevoerd.

Wordt het verleden uitgewist?

Werken aan de toekomst is prima, maar waar blijft de liefde voor het verleden? De karakteristieke houtwallen in de wijk 'Rimpeler' worden gekapt. De fontein bij het gemeentehuis, misschien niet mooi, is wel uniek, maar wordt in de plannen geschrapt. Ook de oude bomen op het plein zijn gekapt omdat ze in de weg stonden. Zo wordt Putten misschien wel klaar gemaakt voor de toekomst maar wordt het verleden met dezelfde vaart uitgewist.

Ontwikkelbureau 's maken plannen waarbij ze duurzaamheid hoog in het vaandel hebben, maar die tevens geschikt zijn voor Nijkerk, Amersfoort, Zutphen en nog veel meer plaatsen. Dus één pot nat. Ik zou wensen dat stedenbouwkundigen duurzaamheid combineren met de typische punten van Putten. Op zo'n manier blijven de oude gebouwen, waardevolle plekjes en unieke objecten binnen Putten behouden voor de toekomst.

Het Puttens Weekblad is niet compleet zonder een column. Iedere week vertelt een Puttense politicus in deze column wat hem of haar bezighoudt.

Deze week is het de beurt aan Gertine Elsenaar, raadslid van CDA Putten.

Als u op deze column wilt reageren, stuur dan een e-mail naar redactie.pwb@persgroep.nl of laat een berichtje achter op www.puttensweekblad.nl.

Meer berichten