Gerard van de Kamp hoopt oud-leden, sponsors, vrijwilligers en leden het nieuwe tribune dak te kunnen laten zien op zaterdag 8 september.
Gerard van de Kamp hoopt oud-leden, sponsors, vrijwilligers en leden het nieuwe tribune dak te kunnen laten zien op zaterdag 8 september. (Foto: A. Westphal-Kreeftmeijer)

'Een feestavond op zijn Rood-Wits'

door: Annemieke Westphal-Kreeftmeijer

Oud-leden zijn hartelijk welkom

PUTTEN - Voetbalvereniging Rood-Wit '58 bestaat op zaterdag 8 september precies zestig jaar en dat wil de vereniging niet ongemerkt voorbij laten gaan. Er wordt een gezellig feest gehouden voor leden, sponsors, vrijwilligers en oud-leden.

Voorzitter Gerard van de Kamp vertelt: "We hebben ons vijftig-jarig bestaan groots gevierd en dat gaan we nu niet overtreffen. Wel gaan we 's avonds een feestje geven waarbij we hopen veel oud-leden te mogen begroeten. Er is inmiddels zoveel veranderd op onze locatie dat ik het leuk vind om hen te laten zien hoe we bezig zijn. Het moet een soort reünie worden. Dus kom vooral even langs. Overdag houden we wat activiteiten voor de jeugd. Het voetbalprogramma gaat die dag wel gewoon door."

Van de Kamp vervolgt: "Het wordt een feestavond op zijn Rood-Wits. Lekker een biertje drinken in de kantine met een dj erbij. Naast oud-leden is deze avond verder ook bedoeld voor sponsors, vrijwilligers en leden. Iedereen, vanaf 18 jaar, kan zaterdagavond 8 september binnenlopen. Het feest begint om 20.30 uur. We beginnen met een rustig muziekje zodat we eerst lekker bij kunnen praten. Er hangen oude elftalfoto's aan de muur en DJ Alex verzorgt de muziek later op de avond."

De afgelopen maanden is er hard gewerkt op Sportpark De Eendracht. "We hebben een overkapping bij de kantine gerealiseerd en het dak van de tribune is compleet vernieuwd. Ook aan duurzaamheid is gedacht. Er liggen nu een kleine honderd zonnepanelen op. Hiermee zijn we nog niet helemaal CO2 neutraal maar wel op de goede weg. Wellicht proberen we in de toekomst helemaal CO2 neutraal te worden, maar daarvoor moeten we eerst weer geld bij elkaar zien te krijgen. We zijn een ouderwets clubje, eerst sparen en dan pas uitgeven. Dat heb ik geleerd van het oude bestuur en dat beleid hebben we overgenomen. De realisatie van het tribune dak heeft twee jaar geduurd dus we gaan hier eerst even van genieten voordat we weer andere acties op touw gaan zetten."

Rood-Wit is volop in beweging. "We hebben stappen gezet op voetbaltechnisch gebied. Het wordt ons derde jaar in de derde klasse en we hebben als doel om een stabiele derdeklasser te worden. We bieden onze spelers een goede trainer en goede faciliteiten en voorzieningen, maar zij worden niet door ons betaald. Dat past niet bij ons beleid en dat willen we in de toekomst ook niet. We zijn een vereniging met 440 leden. Plezier staat hier voorop en iedereen is gelijk. Met onze Rood-Witbus worden onze jeugdspelers een keer per week opgehaald voor de training. Vorig jaar werd de bus afgekeurd. De sponsorcommissie is er toen mee aan de slag gegaan en binnen vier maanden konden we weer een goede bus kopen. Onze hoofdsponsor Guliker gas en oliehandel heeft hier ook een grote bijdrage aan geleverd. Omdat de bus alleen 's avonds rijdt hebben we afspraken gemaakt met dagbesteding Ietz Anders. Zij gaan er, tegen een vergoeding, overdag gebruik van maken."

Meer berichten