De bewoners laten zien wat ze bedoelen. Losliggende stenen worden uit het wegdek gereden en de weg is flink verzakt.
De bewoners laten zien wat ze bedoelen. Losliggende stenen worden uit het wegdek gereden en de weg is flink verzakt. (Foto: A. Westphal-Kreeftmeijer)

'Wij stuiteren hier over de weg heen'

door: Annemieke Westphal-Kreeftmeijer

Geen reactie op meldingen

Via het meldpunt 'verbeterdebuurt.nl' zijn er diverse meldingen gedaan door buurtbewoners van de Blarinckhorsterweg, Gervenseweg en de Pasdijk over het erbarmelijk slechte wegdek aldaar. Volgens de buurtbewoners reageert de gemeente Putten niet op deze meldingen.

PUTTEN - Bewoner Henk de Fluiter legt uit: "Er zitten diepe kuilen in de weg, klinkers liggen los. Er is bijna niet te fietsen en auto's raken beschadigd. Veel buurtbewoners hebben meldingen gedaan via de app, maar ook telefonisch en per mail. Helaas gebeurt er helemaal niets. Het gevoel dat het buitengebied wel de volle mep belasting kan betalen maar verder niet meetelt wordt steeds sterker."

Een groepje buurtbewoners had zich verzameld voor een interview. Niet iedereen wil bij naam genoemd worden.

"Het is een doorgaande fietsroute en er rijdt veel vrachtverkeer, maar door het slechte wegdek is dat erg gevaarlijk. Je rijdt je schokdempers erop kapot. We klagen hier al twee jaar over maar helaas wordt er niets gedaan. Het lijkt er op dat het buitengebied geen prioriteit heeft, maar ik vind wel dat we een weg fatsoenlijk moeten kunnen gebruiken. Wij Putten bezoekt wel steeds de wijken maar wij hebben ze hier nog nooit gezien. Wij zijn geirriteerd dat we wel steeds meldingen maken maar nul op het rekest krijgen. In het dorp wordt er veel opgeknapt maar hier gebeurt niets", aldus Petra van Essen.

"Het allerbelangrijkste is dat het gevaarlijk is. We zien continue trekkers met giertanks of melkwagens hobbelen over de weg. We zijn bang dat dit soort wagens een keer gaan kantelen, terwijl onze kinderen over deze wegen fietsen naar School Huinen. Het is levensgevaarlijk. We hopen echt op een goede oplossing en niet dat het wordt afgedaan met het plaatsen van een bordje 'slecht wegdek", aldus Jacqueline de Bruijn-Warnaar.

Oplossing

Een andere bewoner vertelt: "We hebben in oktober vorig jaar een melding gemaakt. De gemeente is toen komen kijken. Zij gaven aan dat er zeker tachtig meter wegdek uit moet en dat doen ze niet zomaar. Daarna niets meer gehoord. Na nog een keer bellen werd er aangegeven dat ze ons niet vergeten waren, maar dat ze niets konden doen." Een andere bewoner vult aan: "Als we vliegenoverlast hebben komt de gemeente er wel meteen op af maar voor dit gevaarlijke wegdek niet."

Een buurtbewoonster geeft aan: "Misschien is het geen eerlijk vergelijk, hoor. Maar ik lees wat de verbouwing van het gemeentehuis gaat kosten en dat veel wegen in het dorp voor de tweede keer in korte tijd worden aangepast. Wij stuiteren en klapperen hier over de weg heen en er is geen geld om het op te lossen."

Een bewoner geeft aan: 'We melden digitaal via de app en ik denk dat de gemeente de problemen ook digitaal oplost. Er komen eenenvijftig meldingen binnen per maand en er worden drieenvijftig problemen per maand opgelost."

Meer berichten