Sander van Marion
Sander van Marion (Foto: Eigen foto)

Orgelconcert Sander van Marion in Oude Kerk Putten

Op woensdagavond 1 augustus zal de organist Sander van Marion een orgelconcert verzorgen op het historische Bätz-Witte orgel (1860) in de Oude Kerk in Putten. Dit concert staat in het teken van zijn afscheid van zijn ruim 60-jarige carrière als concertorganist. Met werken van verschillende componisten uit verschillende laden, wordt een breed publiek bediend. Het concert begint om 20.00 uur, de kerk is open vanaf 19.30 uur en de toegang is vrij.

Sander van Marion (1938) neemt in 2018 - 2019 officieel afscheid van zijn ruim 60-jarige concertcarrière. Zestig jaar geleden begon de muzikale reis van de organist, dirigent en componist Sander van Marion, de in 1938 in Scheveningen geboren musicus. Na zijn opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag verwierf hij zich met zijn karakteristieke orgelspel, zijn improvisatietalent en zijn verrassende concerten als dirigent van vele koren een gevestigde naam zowel in het binnen- als in het buitenland.

Karakteristiek is zijn registerkeuze, boeiend door steeds wisselende klankkleuren, zijn lichte, sprankelende speeltrant en zijn improvisatietalent, waarbij gevoel en sfeer een belangrijke rol spelen. Diverse onderscheidingen vielen Sander van Marion ten deel. Hij is o.a. één van de weinige Nederlandse organisten met de ‘gouden’ onderscheiding ‘Médaille d’Or’, hem verleend door de Société Arts-Sciences-Lettres te Parijs voor zijn verdienste voor de Franse orgelcultuur. Een koninklijke onderscheiding ontving Sander van Marion met zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Het volgende concert zal plaatsvinden op woensdagavond 8 augustus en wordt verzorgd door Vincent de Vries (Seoul). Op 15 augustus zal de serie worden afgesloten met een prachtig slotconcert, verzorgd door André van Vliet, Marco den Toom en Arjan & Edith Post, met twéé orgels en trompetten.

Meer berichten