Knuffel

Knuffel

Bijna iedere ouder en grootouder kan weten hoe belangrijk knuffels voor kleine kinderen kunnen zijn. We ervaren dat als grootouders elke week wanneer we op onze kleinkinderen passen. Voor een kind kan het een drama zijn als de knuffel weg is.

Zo’n knuffel heeft een grote emotionele waarde.

Hoe groot kan het verdriet zijn van iemand die iets kwijt is van grote emotionele én financiële waarde.

Enige weken geleden kwam mijn vrouw terug van school nadat ze kleinkinderen naar de basisschool “De Schuilplaats” had gebracht. Ze zei:”Hier vlakbij is de hele buurt met harken en bezems aan het zoeken naar een verloren gouden ring”. Ze vroeg aan mij of ik daar niet even wilde zoeken met mijn metaaldetector. Direkt ging ik er met de metaaldetector op af.

Er was al heel wat in de bosjes geharkt. Ik zei:“Ik denk niet dat de ring daar kan liggen, maar goed ik zal de spoel van de detector er even over heen houden”. Helaas geen gepiep. Daarna was ik nog maar enkele meters op het droge grasveldje toen de detector begon te piepen. Ik schakelde over op de pinpointer die me ruw weg aangaf waar iets van metaal moest liggen. Nu beschik ik ook nog over een staafvormige pinpointer die precies aangeeft waar het object kan liggen..Ik richte op de plek waar de ring eventueel kon liggen. Het was meteen bingo en ik zag de ring liggen.

Opgetogen en tot verbazing van de eigenares en omstanstanders kon ik de ring aan de wettige eigenares overdragen. “Ja”, zei ze, “ het is ook nog een erfstukje”. Tot mijn verbazing kreeg ik een spontane knuffel van haar. Dat overkomt je niet zo vaak midden op straat.

Nadat iedereen zijnsweegs was gegaan stond ik nog met één buurvrouw wat na te praten.

Op het moment dat ik naar huis wilde gaan zei ik: “ Zij heeft haar ring terug, maar ik ben mijn knuffel kwijt”.

J.Keus

Meer berichten