Minne Veldman
Minne Veldman (Foto: Eigen foto)

Orgelconcert Minne Veldman in Oude Kerk Putten

Op woensdagavond 25 juli zal de organist Minne Veldman een orgelconcert verzorgen op het historische Bätz-Witte orgel (1860) in de Oude Kerk in Putten. Met een gevarieerd programma met werken van zowel Bach, Guilmant als Franck, belooft het een mooie avond te worden. Het concert begint om 20.00 uur, de kerk is open vanaf 19.30 uur en de toegang is vrij.

Minne Veldman werd op 8 februari 1980 in het Groningse Sauwerd geboren. In 1990 kreeg hij voor het eerst orgelles. Zijn leermeesters waren achtereenvolgens Roelof Elsinga, Sietze de Jong en Harm Jansen. Aan het Conservatorium in Zwolle studeerde hij hoofdvak Orgel bij Harm Jansen, waar hij op 29 juni 2001 slaagde voor zijn eindexamen.

Hij geeft regelmatig orgelconcerten in alle delen van ons land. Van zijn orgelspel verschenen acht solo-cd’s, opgenomen op orgels in Harlingen, Bolsward, Kampen, Hasselt, Amersfoort, Den Haag en Vollenhove.

Als kerkorganist is hij sinds 1998 verbonden aan de Rehobothkerk te Urk. Daarnaast geeft hij orgelles en is hij als dirigent werkzaam bij een mannenkoor, drie gemengde koren en een kinderkoor. Hij schrijft veel koormuziek, orgelmuziek en andere instrumentale muziek. Van zijn hand verscheen voor orgel een serie koraalbewerkingen (inmiddels 15 delen), een oud-Hollandse rapsodie “Oranje Boven!” en enkele bundels met orgeltranscripties van populaire klassieke muziek.

Minne Veldman organiseert elk jaar enkele “grote” orgelconcerten (met avondvullende programma’s en diverse extra’s). Meer informatie over Minne Veldman en zijn werk kunt u vinden op zijn website: www.minneveldman.nl.

In het vervolg van de serie zullen Sander van Marion (1 augustus) en Vincent de Vries (8 augustus) de concerten voor hun rekening nemen. Op 15 augustus zal de serie worden afgesloten met een prachtig slotconcert, verzorgd door André van Vliet, Marco den Toom en Arjan & Edith Post, met twéé orgels en trompetten.

Meer berichten