Bastiaan Stolk
Bastiaan Stolk (Foto: Eigen foto)

Orgelconcert Bastiaan Stolk in Oude Kerk Putten

Op woensdagavond 18 juli verzorgt de organist Bastiaan Stolk een orgelconcert op het historische Bätz-Witte orgel (1860) in de Oude Kerk in Putten. Met een gevarieerd programma met o.a. werken van Bach en Gordon Young, belooft het een mooie avond te worden. Het concert begint om 20.00 uur, de kerk is open vanaf 19.30 uur en de toegang is vrij.

Bastiaan Stolk is op 30 juli 1986 in Rotterdam geboren. Zijn belangstelling voor het orgel bleek al vroeg. Als 7-jarig jongetje volgde hij in zijn toenmalige woonplaats Oud-Beijerland zijn eerste orgellessen. Op de Muziekschool ‘Hoekse Waard’ was de organist Henk G. van Putten zijn leermeester. Onder zijn leiding nam het enthousiasme voor het orgel toe. Gefascineerd door de klanken van de ‘koning onder de instrumenten’ droomde hij ervan ooit ook zelf de bespeler van een heus pijporgel te worden.

Zijn dromen kwamen uit in Veenendaal, waarheen hij in 1997 verhuisde. Op 16-jarige leeftijd begeleidde Bastiaan in de Julianakerk te Veenendaal voor het eerst de samenzang tijdens een kerkdienst. Ondertussen zette hij zijn opleiding aan de Muziekschool ‘De Muzen’ in Veenendaal voort. Hier werd Arie Moll zijn leraar. In juni 2006 verliet hij met het hoogst haalbare diploma (D-niveau) de muziekschool en vervolgde hij zijn studie in de monumentale Jacobikerk te Utrecht onder leiding van Gerrit Chr. De Gier.

In het voorjaar van 2016 beleefde Bastiaan een hoogtepunt in zijn nog jonge muzikale carrière. Hij werd uitgeroepen tot ‘Beste (amateur)organist van Nederland’. De wedstrijd om deze begeerde titel werd georganiseerd door de Evangelische Omroep.

In het vervolg van de serie Minne Veldman (25 juli), Sander van Marion (1 augustus) en Vincent de Vries (8 augustus) de concerten voor hun rekening nemen. Op 15 augustus zal de serie worden afgesloten met een prachtig slotconcert, verzorgd door André van Vliet, Marco den Toom en Arjan & Edith Post, met twéé orgels en trompetten.

Meer berichten