Foto:

Column: Prettig wonen in Putten

Verleden week stelden we in de gemeenteraad de jaarrekening 2017 vast. Putten is een financieel gezonde gemeente en voor de burger bijna de goedkoopste gemeente van Nederland. Samen met de mooie omgeving en rust maakt dit Putten tot een dorp waar mensen graag wonen.

De vraag naar woningen in Putten is enorm en op onze recreatieparken wordt zelfs permanent gewoond (waarbij 95% van buiten Putten uit de Randstad komt). Dat vraagt om oplossingen en het zal u niet ontgaan zijn dat we daarover gesproken hebben. Veel ruis en stof waarbij het makkelijk roepen is na hoor en lastig ongelijk bekennen na wederhoor.

Maar er was ook eensgezindheid. Eensgezind zijn we over handhaven met de menselijke maat. Het moet sociaal en rechtvaardig. Hoe vult de SGP dat in? Sociaal is voor de SGP dat iedereen de tijd krijgt om een oplossing te zoeken. Ten minste 6 maanden en als het nodig is langer. In de praktijk heeft het College soms wel jaren geduld. Dat zit wel goed. Rechtvaardig is voor de SGP dat mensen ook echt zelf initiatieven en verantwoordelijkheid nemen om oplossingen te vinden. Samen en niet wachten tot de overheid een huis in Putten regelt. Dat laatste willen we wel doen voor (jonge) Puttenaren en we zijn dan ook blij dat het College aan de slag gaat met pauze-parken, tiny houses en sociale woningbouw.

Zo bouwen we door aan Putten. Laten we daarbij zuinig zijn op de omgeving, de rust en op elkaar. Goede vakantie allemaal!

Het Puttens Weekblad is niet compleet zonder een column. Iedere week vertelt een Puttense politicus in deze column wat hem of haar bezighoudt. Deze week is het de beurt aan Ewoud 't Jong, fractievoorzitter van de SGP. Als u op deze column wilt reageren, stuur dan een e-mail naar redactie.pwb@persgroep.nl of laat een berichtje achter op www.puttensweekblad.nl

Meer berichten