Zang en Dans.
Zang en Dans. (Foto: Eigen fotograaf)

Vrolijke dans en zang van Watoto kinderkoor in Putten.

PUTTEN - Het Watoto kinderkoor uit Oeganda verzorgt een avond met zang en dans. Hun muziek is vol energie en de teksten bevatten diepte.

De kinderen delen hun ervaringen en vertellen al zingend en dansend over hoe hun leven veranderde, over hun hoop en dromen en over hun roeping om hun gemeenschappen te veranderen. Het concert met als thema Signs and Wonders is op 11 juli in de Andreaskerk, Voorthuizerstraat 14, 3881 SH Putten en begint om 19.00 uur. De toegang is gratis.

Esther Kahangi was achtergelaten als te vroeggeboren baby in een ziekenhuis in Kampala. Ze werd gered door Watoto. Nu is ze een gezonde, vrolijke achtjarige die rondtoert met het Watoto-koor. 'Ik ben zo enthousiast over het concert ''Signs & Wonders''. Ik weet dat ik een wonder ben omdat God mij heeft aangenomen als Zijn kind!

Het kinderkoor bestaat uit achttien (wees)kinderen en hun begeleiders. Ze zingen hoofdzakelijk in het Engels, met Afrikaanse ritmes en dans. Deze kinderen zijn het geluid van hoop voor alle (wees) kinderen in Afrika én Nederland. Al 85 verschillende Watoto-koren reisden de wereld over. Ze zongen in theaters en kerken, in het Witte Huis en in Buckingham Palace en binnenkort in Putten.

Oeganda is jarenlang geteisterd door oorlog, ziekte en armoede. Hierdoor zijn er veel kwetsbare (wees)kinderen in het land. Watoto vangt deze kinderen op in kinderdorpen. Ze krijgen onderwijs, voeding en medische hulp. In elk huis woont een weduwe met acht kinderen. Een weduwe krijgt een gezin om voor te zorgen. De kinderen hebben in haar een liefdevolle moeder, een gezin en een toekomst. Dankzij stichting Watoto hebben ze de kans om sterke mannen en vrouwen te worden die hun Oeganda weer opbouwen.

Meer informatie over Watoto is te vinden op de website: www.watoto.com

Meer berichten