Ad Blok en Simone van Ee geven alvast een voorzetje. De Hulpdienst is er ook voor mensen die eenmalig hulp nodig hebben.
Ad Blok en Simone van Ee geven alvast een voorzetje. De Hulpdienst is er ook voor mensen die eenmalig hulp nodig hebben. (Foto: )

Hulpdienst voor sociale klussen

PUTTEN - De Stichting Welzijn Putten start Hulpdienst en zoekt hier vrijwilligers voor. "Na het wegvallen van Stichting Present Putten krijgt Stichting Welzijn Putten (SWP) heel regelmatig hulpvragen die niet door de Puttense vrijwilligersorganisaties opgepakt kunnen worden", vertelt Simone van Ee van de SWP.

Simone vervolgt: "Het gaat dan om zaken als hulp bij boodschappen doen, gezelschap en hulp voor personen met dementie, helpen met koken of helpen met schoonmaken. Het betreft vragen van mensen die het zelf niet kunnen, niet geholpen kunnen worden door familie, buren of vrienden en die niet over voldoende geld beschikken om hulp in te huren. Wij hadden geen tijd om hier iets voor op te zetten maar voelen wel dat er een behoefte is in de Puttense samenleving. Ad Blok zocht vrijwilligerswerk en was meteen enthousiast om deze hulpdienst op te zetten. Hij is meteen begonnen."
Ad Blok vertelt: "Ik ben eerst eens naar de Stichting Welzijn in Ermelo gegaan. Zij hebben al een hulpdienst dus heb daar informatie verzameld en ideeën opgedaan. Inmiddels heb ik alles op papier gezet en kunnen we starten. Nu zijn we op zoek naar mensen die iets voor een ander willen en kunnen doen. Als coördinator van de Hulpdienst ga ik een database maken van vrijwilligers. Ik kan dan bij een hulpvraag kijken wie hier geschikt voor is. Daarnaast ga ik praten met de hulpvrager en de vrijwilliger, probeer een match te krijgen en ga hen aan elkaar voorstellen." Ad vertelt verder: "Er zijn inmiddels al wel hulpvragen binnen gekomen. Soms is het een langdurige klus, maar ook eenmalige klussen komen voor. Tuinklussen worden tegen vergoeding gedaan door de Stichting Grensverleggende Talenten en voor technische klussen hebben we de klussendienst. Het gaat vooral om sociale klussen en persoonlijk contact."
Als voorbeeld noemt Ad een jonge vluchteling die graag geholpen wil worden bij de Nederlandse grammatica, boodschappen doen, wandelen met iemand die slecht ter been is, de hond uitlaten of eens een spelletje doen om de eenzaamheid te verdrijven.

Meer berichten