Rhodé van den Brink Rhodé liet zien dat ze dit jaar erg gegroeid is en plaatste zich voor de finale. Foto: Maas-Hein Boeve
Rhodé van den Brink Rhodé liet zien dat ze dit jaar erg gegroeid is en plaatste zich voor de finale. Foto: Maas-Hein Boeve (Foto: Maas-Hein Boeve)

Romee Pol wint goud en zilver trampolinespringen

PUTTEN - Afgelopen weekend vond het Fantastic Gymnastic plaats in Ahoy Rotterdam. Tijdens dit grote spektakel van de KNGU vinden alle finales plaats van alle turn- en dansdisciplines van de KNGU. Zo ook het trampolinespringen.

Twee jaar nadat zij weer begon met het trampolinespringen is het Romee Pol van Sparta Ermelo, gelukt om de nieuwe Nederlands Kampioene te worden in de hoogst mogelijke categorie, Senior A-klasse. De finale vond plaats in de grote Arena van Ahoy. Het was een spannende finale en veel springsters moesten erg hun best doen om op de trampoline te blijven. Met een mooie oefening wist Romee het goud te behalen. Het zilver was voor haar synchroonpartner van TVIJ Romana Schuring. Synchroon sprong dit koppel naar het zilver. Tevens geplaatst voor dit NK-spektakel was Rhodé van den Brink, ook van Sparta Ermelo, Vorig jaar wist zij het goud te veroveren in de C klasse en dit jaar heeft zij de promotie gemaakt naar de klasse A junior Meisjes. In deze zware klasse liet Rhodé zien dat ze dit jaar erg gegroeid is en plaatste ze zich voor de finale. Ook daar liet ze een stabiele oefening zien en sprong naar een verdienstelijke 5e plaats. Samen met haar synchroonpartner, Isa Meijerink, behaalde ze een 6e plaats.

Meer berichten