Zaterdag fietsten Cor Poel en Andre Posthouwer hun laatste trainingsrondje naar Biddinghuizen. Foto: Melvin Posthouwer
Zaterdag fietsten Cor Poel en Andre Posthouwer hun laatste trainingsrondje naar Biddinghuizen. Foto: Melvin Posthouwer (Foto: Melvin Posthouwer)

Cor en Andre zijn nu onderweg naar Rome

door: Annemieke Westphal-Kreeftmeijer

PUTTEN - Cor Poel en Andre Posthouwer zijn afgelopen maandag op de fiets vertrokken naar Rome. Voor hun vertrek hebben ze geld ingezameld voor twee goede doelen. Ze fietsen voor een tovertafel voor Zorgboerderij en therapiecentrum De Roode Draak in Biddinghuizen en voor Stichting Kinderen Kankervrij (Kika).

Zaterdag hadden Andre en Cor hun laatste trainingsritje naar de Roode Draak. Samen met een bewoner hebben ze daar nog gefietst. Onder grote belangstelling van vrienden en bekenden vertrokken Cor Poel en Andre Posthouwer maandagmorgen. De mannen hopen op zes juli weer terug te keren. De afstand naar Rome is 2300 kilometer dus ze fietsen gemiddeld 100 kilometer per dag. De mannen nemen een tent mee om in te overnachten en hun bagage laden ze op hun stadsfietsen. "We voelen ons rijk dat we zelf zo gezond zijn en daarom willen we dit voor de goede doelen doen."

"Rome leek ons beiden een mooie uitdaging. Mijn zoon Melvin werkt bij De Roode Draak en hij vroeg of we er deze keer een goed doel aan wilden koppelen. De Roode Draak huisvest jongvolwassenen met niet geboren hersenletsel en zij kunnen een tovertafel heel goed gebruiken. Zo'n tafel kost 7500 euro. Toen besloten we dat we daarvoor wilden gaan maar ook graag voor Kika wilden we fietsen", vertelt Andre. Cor Poel legt uit: "Onze reis bekostigen we zelf dus alle opbrengst gaat naar de goede doelen." Cor en Andre hebben vanuit Putten in 2016 al naar Santiago de Compostella gefietst. "De vorige keer maakten we elke dag een verhaaltje voor facebook en dat gaan we weer doen. We fietsen ongeveer zeven uur per dag. Om een uur of acht stappen we op de fiets en dan gaan we rond een uur of drie een camping zoeken. Na het douchen en eten zoeken we meestal al snel onze tent op Het wordt weer een mooi en groot avontuur." Doneren kan op rekeningnummer NL 06 ING0688954537 tnv J. Willemsen ovv Fietsen voor gezondheid.

Meer berichten