Gezin wil park wel verlaten, maar het lukt niet om hun huis te verkopen. Hierdoor is het financieel niet haalbaar om iets anders te kopen. Foto: Annemieke Westphal-Kreeftmeijer
Gezin wil park wel verlaten, maar het lukt niet om hun huis te verkopen. Hierdoor is het financieel niet haalbaar om iets anders te kopen. Foto: Annemieke Westphal-Kreeftmeijer (Foto: A. Westphal-Kreefmeijer)

Gezin moet voor september huis uit

Veel bezichtigingen, niemand koopt

door: Annemieke Westphal-Kreeftmeijer

PUTTEN - Nadine Boon moet samen met haar partner en twee kinderen hun huis voor 1 september verlaten. Ook dit gezin komt klem te zitten door de handhaving van permanente bewoning op de parken.

"Wij wonen op dit moment met onze twee kinderen in een stenen bungalow op park 'de Kern'. Ons huis staat nu al drie jaar te koop en we hebben al heel wat bezichtigingen gehad. De reacties op ons huis zijn zeer positief, maar helaas is het park dusdanig verwaarloosd dat niemand ons huis daadwerkelijk wil kopen", vertelt Nadine. "We kunnen ons niet veroorloven om er een huis bij te kopen, want ik werk parttime en mijn vriend is ZZP'er. Om voor een huurhuis in aanmerking te komen moeten we eerst op een wachtlijst die acht jaar duurt. Urgentie krijgen we niet, omdat we nu in een recreatiewoning wonen. We hebben ook gekeken of er mogelijkheden zijn om particulier te huren. In die sector is weinig te vinden en als er wat is kost het 1100 euro per maand voor maar twee slaapkamers. Omdat we twee kinderen hebben is drie slaapkamers veel fijner. Daarnaast moeten we dan de vaste lasten, zoals gas, water en elektra, parkkosten en de hypotheeklasten van onze huidige woning blijven betalen. Dat kunnen we niet opbrengen."

Nadine vervolgt: "We hebben nu elke keer uitstel gekregen en natuurlijk wisten we dat het een keer zover zou komen. Maar het is toch te zot dat we straks bij mijn schoonouders in moeten trekken terwijl we hier een huis leeg hebben staan. We houden ons altijd aan alle regels en we betalen netjes al onze belastingen. We wonen alleen op een vakantiepark. We hebben al eerder bij de gemeente aangegeven dat wij absoluut niet de intentie hebben om hier permanent te blijven wonen. We vragen alleen of we hier mogen blijven, totdat onze woning is verkocht. Dan hebben we de mogelijkheid om een ander huis te kunnen kopen in Putten."

Nadine kwam hier samen met haar dochter wonen in 2011 en inmiddels woont ze er samen met Jan en hun twee kinderen. Het gezin weet niet wat ze moeten doen en vooral Nadine ervaart erg veel stress door deze situatie. "Ik vind het lastig dat de gemeente Putten ons vertelt dat we ons huis moeten verlaten, maar een oplossing wordt niet geboden. Wij willen graag verhuizen, maar er is gewoon onvoldoende woonruimte in Putten", vult Jan nog aan.

Reactie gemeente

Wethouder Koekkoek geeft aan dat hij over twee weken een gesprek heeft ingepland met dit gezin. Hij kon nog niet zeggen of er in het gemeentehuis wordt nagedacht over oplossingen voor dergelijke situaties.

Er is momenteel nog niets concreets te melden.

Meer berichten