Alles speelt zich af bij de brandweerkazerne aan de Kelnarijstraat en op het Fontanusplein. Foto: FotoKS
Alles speelt zich af bij de brandweerkazerne aan de Kelnarijstraat en op het Fontanusplein. Foto: FotoKS (FotoKS)

Grote hulpverleningsdag in centrum van Putten

PUTTEN - Er wordt op zaterdag 2 juni een grote hulpverleningsdag gehouden in Putten. Tijdens deze dag zijn er diverse hulpdiensten aanwezig, waaronder Brandweer, Politie, Ambulancedienst, BOA's, Koninklijke Marechaussee en Bergingsbedrijf Delta.

Rond de brandweerkazerne worden verschillende kinderspelen gehouden. Zo is er een stormbaan, een puzzeltocht en er mag echt gespoten worden. Spuitgasten in de dop kunnen zo hun spuitdiploma verdienen.

De politie is aanwezig met diverse eenheden. Maak kennis met de paarden van de bereden politie, de politie te water en de verschillende voertuigen, waaronder de nieuwe mobiele eenheid bus. Daarnaast geeft de Politiekapel Noord- en Oost Gelderland twee concerten bij de brandweerkazerne.

Ook de ambulancedienst geeft acte de présence'. Het aanwezige personeel kan belangstellenden alles vertellen over de ambulance en hun werkzaamheden.

De Koninklijke Marechaussee hoopt ook aanwezig te zijn. Kinderen kunnen zich voor een keer in de rol van een Marechaussee (politieman of vrouw) verplaatsen. Met een echt pak aan slaan ze hun boef (papa of mama) in de boeien. Verder zijn er informatiekraampjes van andere deelnemende organisaties aanwezig.

De hulpverleningsdag begint om 11.00 uur en zal om 16.00 uur worden afgesloten met een grote demonstratie van de gezamenlijke hulpdiensten.

Meer berichten