Foto: Eigen foto

Vuur

Column

Waar denkt u aan bij vuur? Ik denk als eerst aan fascinatie, gezelligheid en warmte tijdens een gezellige avond bij een vuurtje. De afgelopen weken was vuur ook in het nieuws met regelmaat een thema.

Op 5 mei kwam het bevrijdingsvuur van Wageningen naar Putten, een historisch symbool van nationale eenheid. Wat bijzonder dat we in vrijheid mogen leven en dat dit symbool op 5 mei ook naar Putten is gebracht!

Op 19 mei hield Michael Bruce Curry een preek op de bruiloft van Harry en Meghan met als thema de liefde is een vlammend vuur' (Hooglied 8) Als toelichting citeerde hij Martin Luther King "Wij moeten de kracht van de liefde ontdekken, de bevrijdende kracht van de liefde. En als we dat doen, maken we van deze hele wereld een nieuwe wereld."

En wat is er veel niet goed op deze wereld en dus in ons dorp: verdriet, eenzaamheid, onrecht, gevaar, armoede en ziekte. Soms kan ik zo verlangen naar een nieuwe wereld!

Wat heerlijk dat we de afgelopen dagen konden horen over de het vuur van Pinksteren, de aanwezigheid van God in ons leven. Door de liefde en de aanwezigheid van God in onze levens kunnen we het goede doen in deze niet altijd goede wereld.

Het is mijn verlangen om op mijn plekje in de raad het goede te doen. Het goede voor God, voor Putten en voor elkaar.

Het Puttens Weekblad is niet compleet zonder een column. Iedere week vertelt een Puttense politicus in deze column wat hem of haar bezighoudt.

Deze week is het de beurt aan Jenneke Lubbertsen, raadslid voor de ChristenUnie.

Als u op deze column wilt reageren, stuur dan een e-mail naar redactie.pwb@persgroep.nl of laat een berichtje achter op www.puttensweekblad.nl

Meer berichten